actueel background image

De magie van de Coppa Italia

04 apr 2023 | 14:58 0

4 en 5 april worden de eerste halve finales van de Coppa Italia gespeeld. Een halve finale waar we clubs als Juventus en Internazionale terugzien, maar dit jaar is er nog een ander team uit de Serie A die ons tot nu toe al ontzettend heeft verrast. En die club is Cremonese, de hekkensluiter uit de Serie A. Hoe kan dat toch? Is het de magie van de Coppa Italia? VoetbalUitslagen neemt je mee in het programma van dinsdag en woensdag.

Fiorentina Serie A

Juventus vs Internazionale

De finale van 2022, maar dan iets anders. Juventus tegen Internationale maakt een prima finale van de Coppa Italia, maar één van deze twee clubs zal het veld moeten gaan ruimen voor Cremonese of Fiorentina. Juventus beleeft een wisselvallig seizoen. Op sportief gebied presteert het goed en zou het zelfs tweede in de Serie A staan, echter kwam de grootste tegenslag begin dit jaar. Juventus moest 15 punten inleveren wegens een grootschalige fraudezaak. Toch mag het ondanks het verlies van 15 punten niet klagen. De club maakt zelfs nog kans op kwalificatie voor de Conference League. In dit geval toch nog iets van een mogelijkheid om Europa in te gaan.

Internazionale daarentegen bevindt zich op plek vier in de competitie en is nog volop in strijd om de tweede plaats, samen met Lazio, Milan en AS Roma. De club wist de laatste twee wedstrijden te winnen, maar verloor eerder van Napoli, Milan en Lecce en speelde gelijk tegen Udinese. Wisselvallig dus. Onze voorspelling is dan ook dat Juventus er met de winst vandoor gaat. Juve is simpelweg beter in vorm dat zijn tegenstander.

Dinsdag 4 april, 21:00 uur: Juventus – Internazionale

Hekkensluiter Cremonese treft Fiorentina

Cremonese beleeft een vreselijk seizoen. Onder degradatie kan het al niet meer uitkomen, dus dat het nog overeind staat in de Coppa Italia, is bijzonder. De weg richting de kwartfinale is er ook een om uit te lichten: Cremonese wist te winnen van Ternana, Modena, als klap op de vuurpijl van koploper Napoli en van AS Roma. Woensdag staat het dus tegenover Fiorentina. Qua lotingen had Fiorentina het een stuk makkelijker dan Cremonese. Fiorentina won van Sampdoria en Torino en doet het in de competitie ook prima. De club staat negende.

Een verrassende wedstrijd is het al, maar ongeacht de uitslag kunnen beide ploegen trots zijn op wat ze tot nu toe hebben bereikt. Cremonese is strijdlustig en kan volop focussen op de Coppa Italia. Kan de club zich tot de finale schoppen?

Woensdag 5 april, 21:00 uur: Cremonese – Fiorentina

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.