actueel background image

De aanvallende toekomst van het Nederlands Elftal

23 sep 2019 | 07:53 0

Het Nederlands Elftal lijkt helemaal uit zijn dip te zijn gekomen onder de leiding van bondscoach Ronald Koeman. Ook de toekomst van Oranje ziet er rooskleurig uit. Diverse jonge talenten staan op het punt om door te breken en een plekje te gaan veroveren in het Nederlands Elftal. Vijf bijzonder talentvolle spitsen staan op de deur te kloppen. Bekijk hieronder de vijf grootste talenten:

Donyell Malen

Donyell Malen is in het seizoen 2019/2020 de eerste spits bij PSV. In september 2019 maakte de spits zijn debuut in Oranje en was ook direct trefzeker in het uitduel in Duitsland (2-4). Dit succes gaf Malen een vervolg door een week later vijf keer te scoren tegen Vitesse. Malen komt uit de jeugdopleiding van Ajax en maakte vervolgens de overstap naar Arsenal. Niet veel later keerde de spits terug in Nederland en tekende hij voor PSV.

Donyell Malen PSV

Myron Boadu

Myron Boadu werd al lange tijd gezien als één van de grootste aanvallende talenten van Nederland. De spits van AZ brak in het seizoen 2018/2019 door bij de Alkmaarse club. Het talent was in dat seizoen al meteen betrokken bij elf treffers in twaalf duels. Door blessureleed liet zijn doorbrak lang op zich wachten. In het seizoen 2019/2020 is Boadu de eerste spits van AZ en was hij al meermaals trefzeker in de Eredivisie en de Europa League.

Daishwan Redan

De spits Daishwan Redan is pas 18 jaar oud, maar heeft wel al zijn officiële debuut gemaakt in de Bundesliga. De piepjonge aanvaller staat onder contract bij Hertha BSC, dat hem voor een bedrag van 2,7 miljoen euro overnam van Chelsea FC. In de jeugd van Ajax en Chelsea stond de spits al te boek als een groot talent. Redan was aanvoerder van Nederland onder de 17 en won het EK onder de 17. De kans lijkt dan ook heel groot dat Redan zich binnen nu en een korte tijd mag gaan bewijzen bij het grote Oranje. In 2019 maakte Redan zijn debuut bij Jong Oranje in het duel tegen de talenten van Cyprus.

Joshua Zirkzee

Joshua Zirkzee speelde twee jaar geleden nog in de jeugd van Feyenoord, maakt het talent koos voor een overstap naar het grote Bayern München. Bij Bayern onder de 17 kwam de aanvaller 25 keer tot scoren in slechts 19 wedstrijden. Als klap op de vuurpijl mocht Zirkzee ook zijn debuut maken in het eerste van de Duitse grootmacht en de Nederlander kwam direct tot scoren. Momenteel speelt Zirkzee in het tweede van Bayern München in de 3e Bundesliga.

Bryan Brobbey

Brian Brobbey is pas 17 jaar oud, maar wel één van de meest talentvolle aanvallers van dit moment. De jeugdspeler van Ajax kwam in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al meerdere keren tot scoren in het eerste van de Amsterdamse club. Vorig seizoen was Brobbey 34 keer trefzeker bij Ajax onder de 19. Door blessureleed hebben wij het talent nog niet in de Eredivisie mogen bewonderen, maar dat zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk nog wel gaan gebeuren.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.