actueel background image

Corona-update: transfermarkt, Premier League en Gudde

19 mei 2020 | 19:26 0

De transfermarkt zou zomaar eens tot 15 oktober geopend kunnen blijven. Afgelopen zondag werd het nieuws onthuld door Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe tijdens een online kampioensfeest. De transfermarkt zou normaliter op 1 september sluiten, maar vanwege het coronavirus worden hier nog enkele weken aan toegevoegd.

De meeste Europese competities die nog worden hervat komen eind augustus pas ten einde. De finale van de Champions League zal hoogstwaarschijnlijk op 29 augustus worden afgewerkt in Istanbul. De start van de groepsfase van de Champions League staan gepland op 20 oktober, terwijl twee dagen later de Europa League van start gaat. Het plan om de transfermarkt langer open te houden is nog niet definitief.

Premier League-clubs in gesprek

Maandag 18 mei gaan de clubs uit de Premier League weer met elkaar in gesprek. De vertegenwoordigers van de clubs en de Engelse voetbalbond moeten het eens worden over het hervatten van de competitie. Naar alle waarschijnlijkheid worden in Engeland de eerste wedstrijden op 19 juni gespeeld.

Vanaf dinsdag is het voor de clubs weer mogelijk om in groepsverband te gaan trainen. Afgelopen weekend is de Bundesliga al van start gegaan.

Premier League logo PNG

Gudde vreest het ergste

Eric Gudde verwacht dat diverse clubs uit het betaald voetbal het de komende maanden erg moeilijk gaan krijgen. De directeur van de KNVB verwacht dan diverse voetbalclubs de coronacrisis niet overleven en failliet zullen gaan. “Ja, ik ben bang dat er clubs gaan omvallen. Er zijn in het betaald voetbal clubs die er sowieso niet zo goed voor stonden en waarvoor de coronacrisis de definitieve nekslag kan zijn”, aldus Gudde.

De verwachting is dat de Nederlandse clubs uit de twee hoogste competities rond de 400 miljoen euro mislopen. De KNVB heeft bij de overheid al om steun gevraagd, maar zal eerst met een plan moeten komen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.