actueel background image

Copa del Rey: FC Barcelona en Osasuna op weg naar finale

04 apr 2023 | 11:54 0

In Spanje staan deze week de returns in de halve finale van de Copa del Rey op het programma. Athletic Club speelt tegen Osasuna en Real Madrid gaat op bezoek in Camp Nou. Een korte vooruitblik:

Barca Lewandowski de Jong

Athletic Club moet nederlaag rechtzetten

Athletic Club de Bilbao moet in eigen huis een 0-1 nederlaag weg zien te poetsen om de finale van de Copa de Rey te bereiken. Geen makkelijke klus. Tegenstander Osasuna is namelijk een taaie. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams is ook niet zo groot. Bilbao staat op een zevende plaats in La Liga, Osasuna staat twee plaatsje lager.
Athletic Club is ondanks de nederlaag in de heenwedstrijd favoriet. Zij scoren meer en winnen ook vaker in onderlinge duels. Daarnaast hebben ze wat meer recente ervaring met het spelen van grote wedstrijden. Zowel in het Spaanse bekertoernooi als in de Europese competities.

Dinsdag 21:00 uur: Athletic Club – Osasuna

Barcelona wil het afmaken in Camp Nou

In Spanje lijkt is het langzaamaan het jaar van FC Barcelona aan het worden. De titel kan de Catalanen haast niet meer ontgaan en ook in de beker staan ze met één been in de finale. Real Madrid kreeg in de heenwedstrijd van de halve finale namelijk al de eerste dreun te verwerken. In eigen huis gingen de Madrilenen met 1-0 onderuit tegen de aartsrivaal. Barça moet het nu zien af te maken in eigen huis.

Dit jaar lijkt dat bijna een optelsom. Dit seizoen kwamen de kemphanen elkaar drie keer eerder tegen. Alle drie de wedstrijden eindigde in een overwinning voor Barcelona. In de competitie werd het 2-1, in de halve finale van de beker 0-1 en in de finale van de Supercup 1-3. Barcelona staat woensdag dus vol zelfvertrouwen aan de aftrap.

Woensdag 21:00 uur: FC Barcelona – Real Madrid

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.