actueel background image

Copa America’s Beste XI

30 mrt 2017 | 08:29 0

De Copa America kende in Chili zijn kampioen nadat het groter ingeschatte Argentinië in de finale na penalty’s werd verslagen. Exact een jaar geleden vond dezelfde finale ook al plaats, en ook toen won Chili. Dit team kwam als beste uit de bus tijdens de Copa America, inclusief de man die na de verloren finale aangaf te stoppen als international, Lionel Messi.

Claudio Bravo (Chili)

De keeper van FC Barcelona slaagde er tijdens de groepsfase niet in om zijn doel schoon te houden, Chili kreeg vijf doelpunten tegen. Na deze niet hele sterke optredens herpakte Bravo zich, en hij werd één van de sterkste spelers in de Chileense ploeg. In de finale stopte hij de beslissende penalty van Lucas Biglia.

Jean Beausejour (Chili)

Beasejour begon het toernooi op een andere positie dan waar hij uiteindelijk het meest nodig bleek. De Chileen werd in eerste instantie ingezet als buitenspeler in de middenlinie, maar al snel weer duidelijk dat Beausejour (door defensieve problemen) beter een linie terug kon zakken. Een beslissing die uitstekend uitpakte, de Chileen speelde een prima toernooi.

Mauricio Isla (Chili)

De derde Chileense speler in het Copa America beste XI team. Mauricio Islia bleek een rost in de verdediging en was voor vele aanvallers dit toernooi een ware nachtmerrie. Zelfs sterspeler Lionel Messi kwam er in de finale vaker niet dan wel langs. Mauricio Isla heeft dit toernooi laten zien over welke kwaliteiten hij echt beschikt.

Gary Medel (Chili)

Nog een speler die uitstekend presteerde, maar niet op een positie stond die hij gewend was. Inter Milaan-speler Gary Medel speelt bij zijn club op het middenveld, maar werd bij Chili tijdens de Copa America ingezet als verdediger. Niet onverdienstelijk, Medel maakte een prima indruk en won met zijn land het toernooi.

Nicolas Otamendi (Argentinië)

Een van de weinige spelers die echt iets klaarspeelde tegen Chili in de finale was Nicolas Otamendi. De verdediger kwam vaak mee op en leverde een aantal prima voorzetten af. Slechts één goal tijdens de Copa America was door een fout van deze verdediger. Reden genoeg om een plek te verschaffen in dit elftal.

Charles Aranguiz (Chili)

Een opvallende verschijning tijdens de Copa America was Charles Aranguiz. De Chileen presteerde uitstekend en mede dankzij zijn goal in de halve finale tegen Colombia, bereikte Chili de finale. De speler van Bayer 04 Leverkusen geniet na zijn optreden op dit toernooi veel aandacht van grote clubs.

Javier Mascherano (Argentinië)

Een speler met een ton aan ervaring, iets wat dit toernooi ook weer goed duidelijk werd. Javier Mascherano ondersteunde dit toernooi het middenveld van Argentinië en zorgde voor veel aanvallende dreiging. De perfecte schakel tussen de verdediging en de supersterren in de aanval. Ook benutte de speler van Barcelona één van de penalties in de finale.

Arturo Vidal (Chili)

Vidal miste in de finale een strafschop, maar zijn optredens tijdens de Copa America bleken zodanig goed, dat hij is opgenomen in ‘het beste team van het toernooi’. De middenvelder van FC Bayern München speelde afgelopen seizoen niet veel bij zijn club, maar dat het een uitstekende voetballer is, liet hij de afgelopen weken zien bij Chili.

Lionel Messi (Argentinië)

Dé sterspeler van deze editie van de Copa America. Lionel Messi scoorde vijf keer dit toernooi, maar dit is niet het meest spraakmakende. De ster van FC Barcelona gaf na de verloren finale aan dat hij afscheid neemt van het Argentijnse elftal. Deze mededeling wekte veel verbazing overal ter wereld. Ondanks het feit dat hij stopt, liet hij bij vlagen wel zien waarom hij één van de besten van de wereld is.

Alexis Sanchez (Chili)

Benutte de beslissende penalty in de finale tegen Argentinië en zijn spel was oogstrelend. Door zijn goede prestaties is Alexis Sanchez daarnaast uitgeroepen tot ‘Speler van het toernooi’. Een opvallend detail is dat door de penalty van Sanchez vorig jaar in dezelfde finale, hij ook toen Chili tot kampioen kroonde. Een terechte winnaar van zowel het toernooi als zijn persoonlijke award.

Eduardo Vargas (Chili)

De Gouden Bal winnaar van deze editie van de Copa America is Eduardo Vargas. De Chileense aanvaller schoot Chili met zes goals richting de finale. Door zijn aantal doelpunten staat hij gelijk met all-time topscorer tijdens de Copa, Robinho die in 2007 eveneens zes keer het net trof.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.