actueel background image

Clubrecord voor Atalanta Bergamo, Letschert vertrekt bij Hamburger SV

03 jul 2020 | 10:33 0

Atalanta Bergamo won afgelopen donderdagavond overtuigend van de topclub SSC Napoli. Het was een bijzondere overwinning voor de Italiaanse club, want er werd een clubrecord verbroken.

In Duitsland greep Hamburger SV naast promotie naar de Bundesliga, waardoor de club afscheid moest nemen van diverse basisklanten. Timo Letschert heeft hierdoor zijn laatste wedstrijd in het shirt van de bekende Duitse club al gespeeld.

Lees verder over beide onderwerpen.

Atalanta Bergamo verbreekt clubrecord

De Italiaanse voetbalclub Atalanta Bergamo heeft donderdagavond een clubrecord verbroken. De ploeg van de Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer won met 2-0 van SSC Napoli. Het was de zevende overwinning op rij in de Italiaanse competitie voor Atalanta. Nooit eerder wist de club zeven duels op rij te winnen op het hoogste Italiaanse voetbalniveau.

Atalanta Bergamo en SSC Napoli kwamen in de eerste helft niet tot scoren. Vlak na rust noteerde Mario Pasalic (47e minuut) de 1-0. De oud-Heracles Almelo speler Robin Gosens scoorde enkele minuten later de 2-0. In de eerste helft raakte doelman Davi Ospina (SSC Napoli) geblesseerd, waardoor het spel een lange tijd stillag.

Sterke herstart van de competitie

Atalanta Bergamo kwam geweldig uit de coronastop. De ploeg won van Sassuolo (4-1), Lazio Roma (3-2) en Udinese (2-3). Dankzij de overwinning staat Atalanta Bergamo op een keurige vierde plaats in de competitie. Deze plek kan de club een ticket opleveren voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Overigens won de voetbalclub de laatste acht wedstrijden en speelde het daarvoor éénmaal gelijk, ook dat is een clubrecord.

Letschert weg bij Hamburger SV

Timo Letschert heeft zijn laatste wedstrijd voor Hamburger SV al gespeeld. De Nederlander slaagde er met zijn team niet om te promoveren naar de Bundesliga, waardoor de club genoodzaakt is om afscheid te nemen van diverse spelers. Naast Letschert moeten ook Kyriakos Papadopoulos, Jairo Samperio en Christoph Moritz vertrekken. Letschert speelde pas één seizoen voor Hamburger SV, nadat hij overkwam van Sassuolo. De 27-jarige speler kwam in 24 duels in actie en wist tweemaal tot scoren te komen.

Hamburger SV leek hard op weg naar de play-offs voor promotie naar het hoogste niveau. Echter verloor de ploeg in de laatste speelronde van SV Sandhausen (1-5), waardoor het naast een play-off ticket greep. Bij promotie lag er voor Letschert een nieuw tweejarig contract klaar.