actueel background image

Clash in GelreDome tussen clubs in wederopbouw

10 feb 2023 | 17:29 0

FC Utrecht gaat zondag op bezoek in het GelreDome. Daar wacht het Vitesse van trainer Phillip Cocu. Vitesse toont sinds de komst van Cocu tekenen van herstel en pakte onder meer punten op bezoek bij Ajax en AZ. Ook FC Utrecht heeft de weg naar boven gevonden onder leiding van een nieuwe trainer. Het belooft een interessante clash te worden in Arnhem. VoetbalUitslagen neemt je mee in de voorbeschouwing.

Vooruitblik

Wie de ranglijst bekijkt verwacht een eenvoudige overwinning van FC Utrecht, maar Vitesse heeft de zaken de laatste tijd goed op orde. De ploeg van Cocu geeft weinig weg en begint steeds meer te creëren. Op basis van de laatste resultaten van beide clubs ligt een gelijkspel voor de hand.

Nieuw Vitesse

Voor de komst van Cocu was Vitesse op sterven na dood. Degradatie is nog steeds een serieuze dreiging, maar Vitesse lijkt de dans te ontspringen. In de laatste tien wedstrijden werd er slechts twee keer verloren. Alleen PSV en Sparta waren te sterk. Ook werd er maar twee keer gewonnen dat was tegen FC Emmen en onlangs op bezoek bij sc Heerenveen. Vitesse is vooral koning der gelijkenspelen. Zes keer maar liefst in de laatste tien duels.

Cocu is bij Vitesse begonnen bij de basis en heeft meer zekerheid in het team gebouwd. Minder doelpunten tegenkrijgen was het doel en vanuit daar kijken wat de aanvallende mogelijkheden zijn. Dat gaat me de week beter en inmiddels lijkt Vitesse het aardig op orde te hebben. Afgelopen weekend kreeg Vitesse een enorme dreun. Davy Pröpper, die terugkeerde in het profvoetbal, scheurde bij zijn eerste basisplaats zijn kruisband af. Cocu kan voorlopig geen beroep op hem doen. Daarmee valt een enorme aanwinst en het gedroomde middenveld met Marco van Ginkel en Pröpper weg. Hoe Cocu het op gaat lossen, dat zien we zondag.

Herboren FC Utrecht

Bij FC Utrecht staats sinds de winterstop Michael Silberbauer voor de groep. Sinds zijn komst werd er slechts één keer verloren. Dat was op bezoek bij FC Twente. Met het moraal zit het goed in Utrecht. Deze week werd AZ nog uitgeschakeld in de achtste finale van de beker. Daar moest FC Utrecht 120 voor voetballen. Dat kan in het voordeel van Vitesse werken.

FC Utrecht doet weer volop mee om Europees voetbal en heeft na de overwinning van zaterdag op sc Heerenveen een mooie voorsprong op de Friezen. Bij een goed resultaat in Arnhem zet Utrecht de volgende stap op jacht naar de play-offs. Al zit er misschien wel meer in het vat dit jaar en dat is directe plaatsing voor Europa. Dat kan via de ranglijst, maar dus ook nog via de KNVB beker. FC Utrecht staat bekend als cupfighter en doet die naam dit jaar eer aan. Nog drie finales winnen en ze staan met de beker in handen en dus ook met Europees voetbal. Al rekent daar natuurlijk niemand op. Het is vooral een droom. Daarom moet er tegen Vitesse gewoon gewonnen worden.

Statistieken

– Vitesse speelde liefst 6 van de laatste 10 wedstrijden gelijk
– FC Utrecht verloor sinds de winterstop slechts één keer
– De uitblinker bij FC Utrecht is Amerikaan Taylor Booth
– Bij Vitesse is Pröpper de rest van het seizoen geblesseerd
– Marco van Ginkel kan zijn rentree maken in GelreDome
– FC Utrecht won doordeweeks in de achtste finale van de beker van AZ

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
11-09-2022
FC Utrecht - Vitesse
1 - 0
22-05-2022
Vitesse – FC Utrecht
3 - 0
19-05-2022
FC Utrecht - Vitesse
3 - 1
20-02-2022
FC Utrecht - Vitesse
1 - 1
07-11-2021
Vitesse – FC Utrecht
2 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.