actueel background image

Champions League kwartfinale: spanning en wonderen

17 apr 2023 | 15:28 0

Na deze week zijn er nog slechts vier ploegen die mogen dromen van Champions League-winst. In grote lijnen lijken de halve finalisten al vast te staan, al zijn wonderen de wereld nog niet uit. We blikken vooruit op de terugwedstrijden in de kwartfinale van het toernooi.

Rafael Leao AC Milan

Chelsea staat voor onmogelijk opgave

Frank Lampard moest het seizoen van Chelsea redden, maar duikt tot nu toe alleen maar dieper mee het moeras in. Lampard staat nu drie wedstrijden voor de groep en deze wedstrijden gingen allemaal verloren. Dit weekend was Brighton in Londen met 2-1 te sterk voor de miljardenploeg. Europees voetbal via de competitie is niet meer mogelijk. De enige manier om Europa in te gaan is Champions League-winst, maar ook dat lijkt een vervlogen droom.

In de heenwedstrijd ging Chelsea met 2-0 ten onder tegen Real Madrid door doelpunten van Karim Benzema en Marco Asensio. Chelsea moet dus met minimaal twee doelpunten verschil winnen om überhaupt een verlenging af te dwingen. Voor het huidige Chelsea zou dat een wonder van formaat zijn. De bookies geven geen cent meer voor de Londenaren. Kunnen zij voor een verrassing zorgen?

Dinsdag 21:00 uur: Chelsea – Real Madrid

Hoogspanning in Napels

AC Milan begint zich te ontpoppen als ware angstgenger voor Napoli. In de Serie A ging de koploper onlangs al met 4-0 onderuit en ook in de kwartfinale van de Champions League gingen de Napolitanen ten onder. 1-0 werd het in Milaan. Absoluut nog geen reden tot paniek dus in Napels. De achterstand is minimaal en Napoli heeft dit seizoen meermaals bewezen van wereldklasse te zijn. Het is te hopen dat de juiste spelers dinsdag opstaan.

De generale repetitie dit weekend was matig. Napoli speelde in eigen huis met 0-0 gelijk tegen degradatiekandidaat Hellas Verona. De koploper schoot zelfs maar één keer op doel. Nu moet gezegd worden dat Napoli niet met het sterkste elftal begon. AC Milan maakte ook een slippertje in de Serie A. Op bezoek bij Bologna kwam het niet verder dan 1-1. Het zegt natuurlijk niets voor dinsdag. Napoli is ondanks de achterstand favoriet. Maken zij dat waar?

Dinsdag 21.00 uur: Napoli – AC Milan

Alles of niets voor Benfica

Benfica begint woensdag met een 2-0 achterstand aan de return in Milaan. In de heenwedstrijd was het zwalkende Inter verrassend genoeg de sterkste. Het was voor de Italianen de eerste overwinning in zeven wedstrijden. In de competitie ging het vervolgens direct weer mis voor Inter. In Milaan won Monza met 0-1. Dat biedt hoop voor Benfica. Inter is thuis dus zeker te kloppen.

Al zit het Benfica van Roger Schmidt momenteel in de slechtste fase van het seizoen. Voor het eerste verloor Schmidt met zijn elftal drie keer op rij. De knop moet heel snel om willen de Portugezen door naar de halve finale van de Champions League. Kan de Duitser de sleutel voor succes op tijd vinden? Of gaat Inter lachend naar de halve eindstrijd?

Woensdag 21:00 uur: Inter – Benfica

Bayern voor onmogelijk opgave

Bayern München gaat nog niet heel lekker onder de nieuwe trainer Thomas Tuchel. Zijn eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen van Borussia Dortmund, maar daarna ging het snel weer bergafwaarts. In de DFB Pokal was Freiburg te sterk en ook dit weekend werd er niet gewonnen. In München bleef Bayern steken op 1-1 tegen degradatiekandidaat Hoffenheim. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City.

City gaf Bayern een ongenadig pak slaag in Engeland. 3-0 werd het maar liefst. Al het de uitslag zelfs hoger uit kunnen vallen. Bayern heeft een historische comeback nodig om door te dringen tot de halve finale. In voetbal is niets onmogelijk, maar tegen City wordt het een hele lastige klus. Het team van Pep Guardiola is in topvorm. De laatste tien wedstrijden werden allemaal gewonnen. Wij wensen Bayern succes!

Woensdag 21.00 uur: FC Bayern München – Manchester City

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.