actueel background image

Champions League: de laatste acht gaan beginnen

11 apr 2023 | 10:52 0

Deze week beginnen we aan de kwartfinales in de Champions League. Nog acht ploegen mogen dromen van de grootste prijs voor clubteams. Welke ploegen delen de eerste tik uit op weg naar de halve finale? Een korte vooruitblik.

Tottenham Hotspur - City content

Roger Schmidt mag dromen

In Nederland werd soms wat lachterig gedaan over trainer Roger Schmidt. Veel analisten vonden het maar een nare man, maar in Portugal worden zijn kwaliteiten wel gewaardeerd. De Duitser doet het geweldig met Benfica. De titel in Portugal ligt voor het grijpen en ook in de Champions League gaat het goed. Al werd er dit weekend wel verloren in de topper tegen FC Porto. Al lijkt dat een incident. Het was namelijk pas de tweede nederlaag van het seizoen.

Bij tegenstander Inter hangt de vlag er een stuk minder florissant bij. De laatste zes wedstrijden werd er niet meer gewonnen. Er mag dus gesproken worden van een crisis. Inter reist dus met knikkende knieën af naar Lissabon. Benfica ruikt bloed en ruikt ook de halve finale. Maar Italianen staan vaak op wanneer het moet.

Dinsdag 21:00 uur: Benfica – Inter

Kraker in Manchester

Manchester City – FC Bayern München had ook zomaar de finale kunnen zijn, maar helaas treffen de twee favorieten elkaar nu al. Voor één van de twee zit het Europees avontuur er na deze ronde dus al op. Wie dat gaat zijn, dat is op voorhand niet te voorspellen. Manchester City is de ploeg in vorm, maar Bayern laat het juist in Europa vaak zien. De eerste tik zal goud waard zijn.

Wie die uit gaat delen, dat zien we dinsdagavond in het Etihad Stadium. City wil dit jaar eindelijk de grote droom waarmaken en de Champions League winnen. Voor die prijs is al jaren een plek ingericht in de prijzenkast, maar tot nu toe is het bij dromen gebleven. Wordt dit het jaar van Pep Guardiola?

Dinsdag 21.00 uur: Manchester City – FC Bayern München

Napoli wil wraak

Een Italiaans onderonsje in de kwartfinale van de Champions League. AC Milan en Napoli zijn aan elkaar gekoppeld. Een makkie voor Napoli zou je zeggen. De Napolitanen staan in de competitie liefst 22 punten los van Milan. Toch is de optelsom niet zo eenvoudig. AC Milan bewees onlangs namelijk dat Napoli niet onverslaanbaar is. Sterker nog, in Napels werd het 0-4 voor Milan. Kunnen zij dat kunststukje herhalen in eigen huis? Het is mogelijk, maar Napoli heeft dit seizoen laten zien zich niet vaak te laten piepelen. De nederlaag tegen Milan lijkt een incident, maar in Milaan hebben ze ongetwijfeld hoop gekregen. Aan Napoli de taak om die hoop snel te laten varen.

Woensdag 21:00 uur: AC Milan – Napoli

Laatste reddingsboei voor Chelsea

Chelsea spendeerde dit seizoen haast meer miljoenen dan dat Londen inwoners heeft, maar de motor wil ondanks dat niet starten. De Champions League is nog de enige hoop. In de Premier League is het seizoen over en voorbij. De enige manier om ook volgend seizoen in Europa actief te zijn, is door de Champions League te winnen. Een leuke taak voor Frank Lampard.

Hij is alweer de derde trainer die dit seizoen aan het roer staat op Stamford Brigde. Lampard was eerder al eens trainer bij Chelsea, maar werd toen al snel ontslagen. Hij mag zich nu nog eens bewijzen. Te beginnen bij Real Madrid. Voor de Madrilenen lijkt Chelsea het ideale tussendoortje op weg naar de halve finale van het toernooi. Of kan Chelsea vriend en vijand verrassen?

Woensdag 21.00 uur: Real Madrid – Chelsea

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.