actueel background image

Bryan Ruiz naar Ajajuelense, feestende Fabinho bestolen

24 jul 2020 | 10:50 0

De meeste voetbalclubs zijn bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ondertussen zijn andere voetbalclubs nog bezig met het huidige voetbalseizoen afronden.

De transfermarkt begint weer aardig te draaien en onder andere FC Twente is druk bezig om de selectie te versterken. De Tukkers konden zich versterken met de clubicoon Bryan Ruiz, maar een jaarsalaris van 440.000 euro was wat te gortig voor de club.

In Liverpool beleefde Fabinho een bijzondere avond, de Braziliaan werd tijdens het kampioensfeest bestolen.

Ruiz keert terug in Costa Rica

FC Twente wees kortgeleden de diensten van oud bekende Bryan Ruiz af. De Costa Ricaan had zichzelf aangeboden bij de club uit Enschede. Kort na de afwijzing tekende Ruiz wel een contract bij de club Ajajuelense in Costa Rica. De aanvaller tekende een contract voor 2,5 jaar. Ajajuelense won in zijn bestaan 29 keer de landstitel in het geboorteland van Ruiz. Het laatste landskampioenschap dateert alweer uit 2014.

bryan ruiz costa rica voetbal actie

De 34-jarige clubicoon van FC Twente zat enige tijd zonder club en besloot zichzelf aan te bieden bij FC Twente. Echter bleek het voor de Nederlandse voetbalclub een te groot risico. Spelers van buiten de Europese Unie moeten namelijk een minimaal jaarsalaris van 440.000 euro verdienen. Vanwege de leeftijd en de huidige financiële situatie van FC Twente besloten de Tukkers dan ook van een hereniging af te zien.

 

Fabinho bestolen tijdens kampioensfeest

Fabinho vierde afgelopen woensdagavond het kampioensfeest met Liverpool. De middenvelder won met zijn ploeg met 5-3 van Chelsea en kreeg na afloop van de wedstrijd de kampioenschaal uitgereikt. Gedurende het feest op Anfield werd het huis van de Braziliaan leeggehaald door enkele dieven. Er zouden meerdere kostbare juwelen en een auto zijn gestolen door de criminelen. Overigens is de auto enkele uren na de inbraak teruggevonden.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de inbrekers de woning van Fabinho zijn binnengetreden. De middenvelder vertrok om 15:00 uur van huis en keerde om 04:00 uur terug. De spelers van de Engelse topclub waren de afgelopen tijd al vaker slachtoffer van een inbraak. Eerder werden ook Roberto Firmino, Pepe Reina, Daniel Agger, Dejan Lovren en Sadio Mané beroofd. Normaliter vinden de inbraken plaats tijdens de voetbalwedstrijden van Liverpool FC.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.