actueel background image

Boxing Day in de Premier League 2019

24 dec 2019 | 11:46 0

Eind december liggen de meeste voetbalcompetities stil en genieten de spelers van een rustperiode. In Engeland is dat een totaal ander verhaal. In de Premier League spelen de clubs gewoon door tijdens de feestperiode, waaronder op Boxing Day. Donderdag 26 december, tweede Kerstdag, staan er weer fantastische wedstrijden op het programma. Jij als voetballiefhebber hebt dus altijd een goed excuus om onder het etentje van je schoonouders uit te komen.

premier league

Bekijk hieronder een korte voorbeschouwing van alle wedstrijden op Boxing Day in de Premier League:

Tottenham Hotspur – Brighton & Hove Albion (13:30 uur)
Aston Villa – Norwich (16:00 uur)
Bournemouth – Arsenal (16:00 uur)
Chelsea – Southampton (16:00 uur)
Crystal Palace – West Ham United (16:00 uur)
Everton – Burnley (16:00 uur)
Sheffield United – Watford (16:00 uur)
Manchester United – Newcastle United (18:30 uur)
Leicester City – Liverpool (21:00 uur)

Tottenham Hotspur treft Brighton

Tottenham Hotspur staat op de 7e plaats in de Premier League met 26 punten. De resultaten van de club zijn de laatste maanden wisselvallig. Tottenham won Burnley (2-0) en Wolverhampton (1-2), maar gingen onderuit tegen Manchester United (2-1) en Bayern München (3-1). De thuiswedstrijden van Tottenham Hotspur zijn wel heel doelpuntrijk. Daarnaast won Tottenham ook vier van de laatste zeven thuiswedstrijden, er werd alleen vorig weekend met 0-2 verloren van Chelsea.

Brighton & Hove Albion logo

Brighton & Hove Albion staat op de 13e plek met 20 punten. De ploeg hoeft zich vooralsnog niet druk te maken over degradatie, maar het verschil met de gevarenzone is slechts vijf punten. Brighton verloor de laatste vier uitduels bij Tottenham Hotspur en kwam die wedstrijden slechts één keer tot scoren. Brighton won maar één van de laatste acht uitwedstrijden.

Degradatiekraker op Villa Park

Aston Villa staat momenteel op de 18e plaats in de Premier League. Deze plek moet de club zien te verlaten, anders is degradatie een feit. In eigen huis presteert de ploeg goed en won het vier van de laatste zeven wedstrijden. Daarnaast won Aston Villa ook vier van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen Norwich.

Norwich logo Aston Villa logo

Norwich staat op een teleurstellende 19e plaats met 12 punten. De ploeg kan bij winst op gelijke hoogte komen met Aston Villa. Vorig seizoen won Norwich op Villa Park met 1-2, dankzij treffers van Pukki en Vrancic. Dit seizoen presteert de ploeg dramatisch in uitduels en won het slechts één van de laatste 10 uitwedstrijden. Het enige lichtpuntje is spits Pukki, de Fins international was al negen keer trefzeker dit seizoen.

Arsenal gaat op bezoek bij Bournemouth

Bournemouth staat op een knappe 14e plaats in de Premier League met 19 punten. In het Vitality Stadium treft de ploeg op 2e Kerstdag de topclub Arsenal. Het verleden heeft uitgewezen dat Bournemouth het Arsenal altijd lastig maakt. De bezoekers wonnen slechts één van de laatste drie uitduels in Bournemouth. De thuisploeg zal wel uit een ander vaatje moeten tappen, aangezien het maar één van de laatste zes thuiswedstrijden wist te winnen.

Arsenal logo AFC Bournemouth logo

Arsenal is bezig aan een slecht seizoen en staat op de 11e plaats met slechts 23 punten. De achterstand op de koploper Liverpool bedraagt onderhand alweer 26 punten. Arsenal won dit seizoen slechts twee van de negen competitieduels buitenshuis. In de laatste uitwedstrijd werd er wel knap met 0-0 gelijkgespeeld bij Everton. Vorig seizoen won Arsenal met 1-2 op bezoek bij Bournemouth.

Chelsea in eigen huis tegen Southampton

Chelsea staat op de 4e plaats in de Premier League met 32 punten. De Londenaren kijken tegen een achterstand van 17 punten aan op Liverpool, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. Het doel is dan ook om bij de beste vier te eindigen en het verschil met de huidige nummer vijf Sheffield United is slechts vier punten. Chelsea won vier van de laatste zes wedstrijden, maar ging onderuit tegen Bournemouth (0-1) en West Ham United (0-1). Chelsea won drie van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen Southampton.

Southampton Logo Chelsea logo

Southampton staat op de 17e plaats met 18 punten en moet vrezen voor degradatie. Southampton won drie van de laatste vijf wedstrijden. Er werd gewonnen van Watford (2-1), Norwich (2-1) en Aston Villa (1-3). In uitwedstrijden draait de ploeg voor geen meter en won het één van de laatste zeven wedstrijden. Er werd wel knap met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Arsenal. Vorig seizoen eindigde Chelsea – Southampton in een doelpuntloos gelijkspel.

Crystal Palace zoekt aansluiting met de subtop

Crystal Palace staat op een prima 12e plaats in de Premier League met 23 punten. De Engelse ploeg won dit seizoen 6 wedstrijden en kan bij winst de subtop gaan bestormen. Het verschil met de huidige nummer vier Chelsea is negen punten. Crystal Palace verloor één van de laatste vijf wedstrijden. Vorig seizoen speelde Crystal Palace en West Ham United met 1-1 gelijk op Selhurst Park.

West Ham United logo Crystal Palace logo

West Ham United staat op de 16e plaats in de Premier League met 19 punten. De bezoekers wonnen vorig weekend met 0-1 bij Southampton en kunnen weer omhoog kijken. In uitduels draait West Ham United niet heel lekker en won het slechts twee van de laatste acht duels. Wel wist West Ham United in de laatste twee uitduels bij Crystal Palace een punt te pakken.

Stroef Everton tegenover Burnley

Everton maakt een dramatisch seizoen door en staat op de 15e plek met 19 punten. In de thuisduels van Everton vallen wel veel doelpunten, een gemiddelde van 2,4 doelpunten per duel. Er worden alleen teveel punten gemorst door de ploeg. Everton won maar één van de laatste vijf thuiswedstrijden. Wel won de club vier van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de aankomende opponent. Vorig weekend pakte Everton een punt tegen Arsenal (0-0).

Burnley logo Everton logo

Burnley staat op de 10e plaats met een puntentotaal van 24. In de vorige speelronde won de ploeg met 0-1 bij Bournemouth en die winst kwam als geroepen. Burnley verloor daarvoor namelijk drie van de vier duels tegen Tottenham Hotspur (5-0), Manchester City (1-4) en Crystal Palace (0-2). In 2017 won Burnley voor de laatste keer op bezoek bij Everton, destijds Hendrick het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sheffield United ontvangt Watford

Sheffield United is één van de verrassingen in het seizoen 2019/2020. De ploeg staat op de 4e plaats met 28 punten en draait mee in de subtop van Engeland. Sheffield verloor maar één van de laatste vijf thuiswedstrijden en won drie duels. In de vorige thuiswedstrijd werd Aston Villa met 2-0 verslagen, het was de tweede overwinning op rij. Kortgeleden werd ook Manchester United (3-3) op een gelijkspel gehouden. Vorig weekend won Sheffield United met 0-1 bij Brighton.

Watford logo Sheffield United logo

Watford is de grote teleurstelling van het seizoen. De ploeg staat laatste met 12 punten en zal hoogstwaarschijnlijk wel gaan degraderen. De club kwam pas 11 keer tot scoren en kreeg maar liefst 32 tegendoelpunten te verwerken. Watford won dit seizoen pas twee wedstrijden en verloor tien competitieduels. In de laatste negen uitwedstrijden werd er één keer gewonnen. Afgelopen speelronde wist Watford te stunten met een 2-0 overwinning op Manchester United.

Newcastle United komt langs op Old Trafford

Manchester United staat op de 8e plaats met 25 punten en kan het kampioenschap uit zijn hoofd zetten. De topclub won dit seizoen pas 6 wedstrijden en loopt achter de feiten aan. In eigen huis zijn de prestaties wel naar behoren. Er werd in de laatste negen thuisduels maar één keer verloren. Kortgeleden won de ploeg van zowel Tottenham Hotspur (2-1) en aartsrivaal Manchester City (1-2). In de laatste speelronde werd er door United met 2-0 verloren bij Watford.

New Castle United logo Manchester United logo

Newcastle United staat op de 9e plaats met 25 punten uit 18 wedstrijden. De ploeg won drie van de laatste vijf wedstrijden en won vorig weekend met 1-0 van Crystal Palace. In 2013 won Newcastle United voor het laatst een uitwedstrijd bij Manchester United. Vorig seizoen won de thuisploeg ternauwernood met 3-2.

Leicester City ontvangt koploper Liverpool

De topper op Boxing Day is de kraker tussen de huidige nummer éen en twee in de Premier League. Leicester City staat op de 2e plaats met 39 punten en is bezig aan een imposant seizoen. De ploeg verloor pas drie duels en wist 13 keer de volle winst te pakken. Leicester City is dit seizoen thuis nog ongeslagen en won zeven van de negen thuiswedstrijden in de Premier League. De achterstand op Liverpool bedraagt 10 punten. Afgelopen weekend verloor Leicester City met 3-1 van Manchester City.

Liverpool logo Leicester City logo

Liverpool staat ruimschoots op de 1e plaats met 49 punten. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum wonnen 16 van de 17 competitiewedstrijden en verloren geen enkel duel. De ploeg kwam al 42 keer tot scoren in de Premier League. Vorig seizoen won Liverpool met 1-2 bij Leicester City. Afgelopen weekend wist Liverpool het Wereldkampioen voor clubs te winnen, nadat Firmino in de verlening tegen Flamengo het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de premier league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.