actueel background image

Botteghin blijft bij Feyenoord, AZ krijgt ‘topclubstatus’

22 jul 2020 | 14:59 0

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie komt steeds dichterbij en de clubs zijn nog hard bezig om de selectie compleet te maken. Feyenoord was de afgelopen maand erg actief en wist afgelopen maandagmiddag ook Eric Botteghin binnenboord te houden. En er was ook goed nieuws voor AZ. De Alkmaarse club heeft op verzoek van FOX Sports van de KNVB de ‘topclubstatus’ verkregen.

Botteghin blijft Feyenoord trouw

Eric Botteghin leek deze zomer te gaan vertrekken bij Feyenoord, echter tekende de Braziliaan afgelopen maandagmiddag een nieuw contract in Rotterdam. De 32-jarige centrale verdediger verlengde zijn aflopende contract met één seizoen. Feyenoord van Botteghin in 2015 over van FC Groningen. Sinds zijn komst naar De Kuip speelde de verdediger 142 wedstrijden in het shirt van de topclub. Botteghin won vijf prijzen met Feyenoord, waaronder de landstitel.

De Braziliaan mocht ook op interesse rekenen uit Italië en Turkije. Botteghin koos desondanks voor een langer verblijf in Nederland.

Ik heb hier met het team, de andere collega’s en natuurlijk de supporters al heel veel hoogtepunten mogen beleven. Toch had en heb ik het gevoel nog niet klaar te zijn bij Feyenoord. Vorig seizoen waren we bezig met een geweldige reeks en bij iedereen leeft het gevoel dat we die komend seizoen willen doortrekken

Technisch directeur Frank Arnesen is zeer verheugd met het aanblijven van de ervaren kracht.

Het had er natuurlijk lang de schijn van dat Eric ons zou verlaten. Maar ook nadat zijn contract op 1 juli verliep zijn we achter de schermen altijd in gesprek gebleven. Dat heeft zich uitbetaald: we kunnen minimaal nog een jaar beschikken over een echt clubicoon als Eric, die hier al vijf jaar zijn waarde bewijst. Daar mag iedereen volgens mij blij mee zijn

Feyenoord wist eerder al tot een akkoord te komen met Leroy Fer. De middenvelder verlengde zijn contract met twee jaar. Daarnaast werden ook Bryan Linssen, Christian Conteh en Mark Diemers aangetrokken door de Rotterdamse club.

AZ ontvangt ‘topclubstatus’

De KNVB heeft AZ officieel een ‘topclubstatus’ gegeven op verzoek van FOX Sports. De Alkmaarse club krijgt hiermee dezelfde status als de traditionele top drie, oftewel PSV, Feyenoord en Ajax. AZ speelt hierdoor geen enkele keer op dezelfde tijd als de overige topclub uit de Eredivisie. De Alkmaarders komen ook niet in actie op de vrijdagavond.

AZ zal wel minimaal één duel op zaterdagmiddag afwerken (16:30 uur), wat geldt voor alle clubs uit de competitie. De Alkmaarse voetbalclub begint het nieuwe seizoen op 12 september 2020 met een uitwedstrijd bij FC Utrecht. Het is ook gelijk de openingswedstrijd van het seizoen 2020/2021. In de eerste seizoenshelft spelen de vier topclubs niet tegen elkaar.

AZ logo
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.