actueel background image

Bondscoach Giggs gearresteerd op verdenking van mishandeling

03 nov 2020 | 10:00 0

Ryan Giggs is afgelopen weekend door de politie van Manchester gearresteerd op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. Diverse Britse media wisten te melden dat de huidige bondscoach van Wales op borgtocht is vrijgelaten. De politie ontving zondagavond een melding over mishandeling, het zou gaan om de woning van Giggs. De vrouw zou er enkel lichte verwondingen aan hebben overgehouden en de 46-jarige man werd direct gearresteerd.

Giggs ontkent alle aantijgingen

Het is vooralsnog onduidelijk of het daadwerkelijk om de persoon Ryan Giggs gaat. Echter zijn de laatste aanwijzingen erg duidelijk. De politie en de voetbalbond van Wales willen hierover geen uitsluitsel geven. De voetbalbond zou wel op de hoogte zijn van de berichten rondom de voetbalcoach. De zaakwaarnemer van The Welsh Wizard wist te melden dat de oud-voetballer alle aantijgingen ontkent. Giggs werkt mee met het politieonderzoek.

Geen persconferentie

De persconferentie op de dinsdagmiddag is door de voetbalbond van Wales geannuleerd. De bondscoach zou normaal gesproken zijn selectie bekendmaken voor de aankomende oefenwedstrijden tegen Ierland, Finland en de Verenigde Staten.

Giggs is al sinds 2018 de bondscoach van Wales. De oud-international vertolkte kort daarvoor de rol van interim-trainer bij Manchester United en was assistent-coach onder Louis van Gaal. Halverwege 2016 vertrok Giggs bij Manchester United, nadat Van gaal werd ontslagen.

Voetbalcarrière van Giggs

Ryan Giggs speelde in zijn jeugdjaren voor Manchester City en Manchester United. Bij de laatstgenoemde club debuteerde de voetballer in het betaalde voetbal. Giggs speelde 24 seizoenen bij Manchester United en kwam nooit uit voor een andere club. Giggs speelde eveneens 64 interlands voor de nationale voetbalploeg van Wales en kwam daarin 12 keer tot scoren.

Giggs ontbreekt bij oefenduels Wales

De voetbalbond van Wales (FAW) maakte dinsdagmiddag bekend dat Giggs niet aanwezig zal zijn bij de aankomende oefenwedstrijden. De bondscoach van Wales zal ‘in goede samenspraak’ niet plaatsnemen op de bank. De plek van de trainer zal worden ingenomen door assistent-coach Robert Page.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.