actueel background image

AZ shopt bij Chelsea, Zirkzee niet naar Feyenoord

06 okt 2020 | 17:57 0

De transfermarkt is nog maar enkele uren open en de clubs moeten nu alle zeilen bijtrekken om zich nog te versterken. AZ heeft op de laatste dag van de transfermarkt nog zijn slag geslagen. De club uit Alkmaar versterkte zich met middenvelder Juan Familia-Castillo. Hij komt over van Chelsea FC. Feyenoord heeft aangegeven geen nieuwe krachten meer te verwelkomen, waardoor er een streep gaat door de komst van Joshua Zirkzee.

AZ versterkt zich met Familia-Castillo

De linksback Juan Familia-Castillo zal op huurbasis zijn opwachting gaan maken bij AZ. De verdediger komt over van Chelsea FC, nadat hij afgelopen seizoen al uitkwam voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse club besloot de optie tot koop niet te lichten, waardoor de weg vrij was voor een transfer naar Alkmaar. Voetbalmedium ‘VI’ wist te melden dat Castillo bij AZ een kans zal krijgen op speelminuten in de Eredivisie. De speler zal op de bank plaatsnemen en als back-up dienen voor de Oranje-international Owen Wijndal.

De 20-jarige Familia-Castillo komt uit de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in 2016 vertrok om zich verder te ontwikkelen bij Chelsea. De speler maakte minuten in het tweede elftal van de club, maar kwam nooit in actie in de hoofdmacht van de Engelse topclub. Familia-Castillo beschikt nog over een driejarig contract in Londen. Hoogstwaarschijnlijk zal AZ-talent Joris Kramer plaats moeten maken en op huurbasis uitkomen voor Cambuur SC.

AZ logo
Feyenoord logo

Zirkzee toch niet naar Feyenoord

De afgelopen dagen werd er druk gespeculeerd over een transfer van Joshua Zirkzee naar Feyenoord. Echter lijkt de transfer er niet te komen. Feyenoord-directeur Frank Arnesen heeft aangegeven dat de Rotterdamse club geen spelers meer zal aantrekken op de laatste dag van de transfermarkt.

De jonge spits mag op huurbasis vertrekken bij Bayern München. Het 19-jarige talent moest de opvolger worden van Steven Berghuis, die naar alle verwachting gewoon actief blijft in De Kuip. Zirkzee zal hoogstwaarschijnlijk wel nog worden ondergebracht bij een andere club, alleen is het nog onduidelijk waar de toekomst van de Nederlander ligt.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.