actueel background image

AZ ontvangt FC Twente in het AFAS Stadion

10 sep 2022 | 09:46 0

Aankomende zondag 11 september om 16.45 uur vindt de spannende wedstrijd AZ tegen FC Twente plaats in Alkmaar. De nummer 3 tegen de nummer 5 in de Eredivisie! Een leuk weetje is dat dit de 100e ontmoeting is tussen beide clubs, we nemen je daarom ook graag mee in deze voorbeschouwing.  

Vooruitblik op de wedstrijd

Op basis van voorgaande wedstrijden tussen deze twee clubs is de kans op een gelijkspel minimaal aangezien het laatste gelijkspel dateert van 16 maart 2016. De uitslag was destijds 2-2. AZ is dit seizoen nog ongeslagen en zal zeker haar best doen om deze reeks voort te zetten. Mocht AZ winnen van FC Twente blijven ze tevens in het spoor van koploper Ajax. Makkelijk zal het waarschijnlijk niet gaan want FC Twente heeft afgelopen weekend PSV verslagen met 2-1. Ondanks dat verwachten wij dat AZ, mede door het thuisvoordeel, er een krappe overwinning uitsleept.

Behoudt AZ zijn goede vorm?

De competitiestart van AZ Alkmaar is dit seizoen bijzonder voortvarend te noemen. Van de vijf wedstrijden die AZ tot nu toe speelde werden er vier winnend afgesloten en één wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De mannen van trainer Pascal Jansen hebben de smaak van winnen te pakken want ook in de Europese wedstrijden die dit seizoen zijn gespeeld werd er veelal gewonnen. Het team scoort redelijk makkelijk en heeft inmiddels al tien keer gescoord dit seizoen. Jens Odgaard, Dani de Wit en Vangelis Pavlidis hebben alle drie al twee doelpunten gemaakt dit seizoen en willen dit aantal met alle liefde opschroeven in de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Lukt het FC Twente om de top 3 binnen te komen?

FC Twente verloor nog maar één wedstrijd in de Eredivisie, namelijk tegen de club uit Volendam. De Twentenaren wonnen vervolgens van NEC, Fortuna, Excelsior en vorige week nog van PSV. De club uit Twente is dus ook goed in vorm en zal zeker de trend door willen zetten in de competitie. In Europa liep het een stuk minder goed af en zijn ze helaas niet door in de Conference League. FC Twente zal hoe dan ook flink haar best gaan doen, bij winst op AZ kunnen ze zomaar in de top 3 belanden.

Statistieken

  • AZ staat momenteel op de 3e plaats in de Eredivisie
  • AZ heeft dit seizoen nog niet verloren, 1 keer was het gelijkspel, de resterende wedstrijden allemaal gewonnen
  • AZ speelt aankomend weekend zijn 100e wedstrijd tegen FC Twente
  • AZ heeft dit seizoen al 3 duels de nul gehouden
  • Van de 20 laatste wedstrijden won AZ 13 keer, FC Twente 7 keer en het eindigde 2 duels in een gelijkspel
  • FC Twente staat momenteel op de 5e plaats in de Eredivisie
  • FC Twente won in de laatste 5 duels drie keer van FC Twente
  • FC Twente heeft nog maar 1 wedstrijd verloren dit seizoen

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
13-03-2022
AZ – FC Twente
0 – 1
19-01-2022
FC Twente – AZ
1 – 2
23-09-2021
FC Twente - AZ
3 – 1
13-03-2021
AZ – FC Twente
4 – 1
13-12-2020
FC Twente – AZ
1 – 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.