actueel background image

Argentinië vecht tegen Mexico voor laatste kans

26 nov 2022 | 08:52 0

Voor Argentinië staat zaterdag de tweede groepswedstrijd op het programma tegen Mexico. Door het verrassende verlies tegen Saudi-Arabië móeten de Argentijnen deze wedstrijd winnen om in het toernooi te blijven. Met Mexico treffen zij een taaie tegenstander. Mexico wist wel een punt te pakken in de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Bij een goed resultaat tegen Argentinië zouden zij een mooie stap zetten richting de achtste finale van het WK 2022 in Qatar.

Vooruitblik

Argentinië en Mexico kennen elkaar door en door. In totaal speelde de ploegen al 31 keer tegen elkaar. Op WK’s kwamen ze elkaar drie keer tegen. Hierin wist Argentinië drie keer te winnen. Mexico wil aan deze reeks in Qatar een eind maken. Mexico hield in de eerste wedstrijd het Polen van topspits Robert Lewandowski op 0-0. Wat keeper Guillermo Ochoa tijdens het WK van 2014 in de achtste finale tegen Nederland niet lukte, lukte hem nu wel. Een strafschop stoppen. Hij stopte de penalty van Lewandowski en voorkwam zo een nederlaag. Mexico hoopt tegen Argentinië op minimaal een punt in de wetenschap dat in de laatste groepswedstrijd Saudi-Arabië wacht. Al zijn die niet te onderschatten hebben we gezien.

Voor Argentinië leek er in de eerste helft tegen Saudi-Arabië geen vuiltje aan de lucht. Door wie anders dan Lionel Messi kwam het op 1-0. De ploeg leek vlak voor rust zelfs de 2-0 te maken. Hier stak de VAR een stokje voor wegens buitenspel. Het was de opmars voor het onmogelijke. In de tweede helft ging Saudi-Arabië over Argentinië heen en trokken zij een 1-2 overwinning over de streep. Tot grote vreugde van de vele Saudiërs in het stadion, maar ook zeker die voor de TV in eigen land. De koning riep de dag na de wedstrijd zelfs uit tot een nationale feestdag, iedereen kreeg een vrije dag.

Erop of eronder voor Messi en co

Het verlies heeft er bij de Argentijnen flink ingehakt. De noodzaak van herstel is duidelijk en de knop moet om. Met Mexico lijken de Argentijnen een tegenstander te treffen waarvan gewonnen kan worden. De laatste tien wedstrijden tegen Mexico werd er namelijk niet verloren. De vraag is of trainer Lionel Scaloni in gaat grijpen. Het kan zomaar zijn dat bijvoorbeeld Lisandro Martinez en Julián Alvarez dit keer wel aan de aftrap staan. Handig is het wel als Argentijnen iets beter letten op de buitenspelval. In de eerste wedstrijd is Argentinië namelijk tien keer afgevlagd.

Wil Lionel Messi zijn laatste kans op de WK-titel grijpen, dan is het nu echt hoog tijd om te vlammen. Als Argentinië deze wedstrijd niet wint, is de kans groot dat het toernooi voorbij is. In de laatste wedstrijd wacht met Polen nog een sterke tegenstander. Het moet voor de Argentijnen nú gebeuren wil de droom van Messi niet veranderen in een nachtmerrie!

Pakt Mexico eindelijk punten op een WK tegen angstgegner Argentinië?

Mexico speelde de eerste wedstrijd tegen Polen gelijk. Voor Mexico een redelijk begin van dit WK. In de wedstrijd hadden de Mexicanen 61% balbezit en werden er elf schoten op goal gelost. Het stoppen van de penalty was één van de hoogtepunten van deze wedstrijd. Om tegen Argentinië een goed resultaat te behalen moet het echter nog beter. Het zit de Mexicanen dwars dat het op een WK nog nooit een wedstrijd van Argentinië won. Drie keer kregen de kans. De laatste paar oefenwedstrijden gingen ook kansloos verloren. Twee keer 2-0 en de laatste keer 4-0. Deze statistieken spreken niet in het voordeel van de Mexicanen. Argentinië is na het verlies van de eerste wedstrijd echter kwetsbaar. Een ultieme kans voor Mexico om een einde te maken aan deze mindere statistieken in de wedstrijden tegen Argentinië.

Halen de Mexicanen een goed resultaat, dan ligt de weg naar de achtste finale open. Deze achtste finale komen de Mexicanen al tijden niet door. Sinds 1994 is ieder opvolgend WK de achtste finale het eindstation. Om deze reeks te doorbreken, moet Mexico eerst de groepsfase overleven. Argentinië kan in ieder geval een gemotiveerd Mexico verwachten.

Statistieken

– Argentinië verloor de eerste poulewedstrijd met 2-1 van Saudi Arabië.
– Argentinië verloor niet van Mexico in de laatste tien wedstrijden.
– De laatste wedstrijd van Argentinië tegen Mexico werd gewonnen met 4-0.
– Argentinië kwam het vorige WK van 2018 niet verder dan de achtste finales.
– Mexico speelde met 0-0 gelijk in de eerste wedstrijd tegen Polen.
– Mexico won de laatste keer van Argentinië in 2004.
– Sinds het WK van 1994 stranden Mexico elk WK wat volgde in de achtste finales.
– Mexico kent veel spelers met een Eredivisie achtergrond. Héctor Moreno, Hirving Lozano en Edson Álvarez hier voorbeelden van.

De laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
11-09-2019
Argentinië - Mexico
4 - 0
20-11-2018
Argentinië - Mexico
2 - 0
16-11-2018
Argentinië - Mexico
2 - 0
08-11-2015
Argentinië - Mexico
2 - 2
27-06-2010
Argentinië - Mexico
3 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.