actueel background image

Ajax wordt mogelijk dinsdag al uitgeroepen tot landskampioen

14 mrt 2020 | 18:05 19

Het coronavirus heeft in heel Europa voet aan de grond gekregen en heeft het continent vrijwel platgelegd. De Nederlandse voetbalcompetities liggen in ieder geval tot eind deze maand stil. Echter lijkt de kans groot dat het betaalde voetbal in heel Europa plat wordt gelegd tot september 2020. Dat nieuws werd naar buiten gebracht door de Engelse kwaliteitskrant ‘The Independent’. Een van de mogelijkheden is dat alle competities dit seizoen niet meer worden hervat en de stand blijft zoals deze nu is. Dat zou betekenen dat Ajax de landstitel wint en zowel ADO Den Haag als RKC Waalwijk degraderen uit de Eredivisie.

Conference call met 55 landen

Aankomende dinsdag staat er een overleg op het programma bij de UEFA. De voetbalbond zal door middel van een conference call met 55 landen gaan overleggen over de gevolgen van het coronavirus. De kans lijkt groot dat het EK 2020 wordt verplaatst naar de zomer van 2021. De nationale voetbalcompetities worden definitief stilgelegd, terwijl de Champions League en de Europa League worden geschorst.

Drie opties

De Engelse krant ‘The Independent’ heeft uit betrouwbare bron vernomen dat er overlegd zal gaan worden over een drietal opties.

 • De eerste optie is dat alle competities worden hervat, zodra er toestemming komt om weer te gaan spelen. Dit kan nog enkele maanden duren. Het is ook mogelijk dat de resterende wedstrijden overlappen met de wedstrijden in het nieuwe voetbalseizoen.
 • De tweede optie is dat de huidige standen blijven zoals deze nu zijn. Dit zou automatisch betekenen dat Ajax zichzelf landskampioen mag noemen, AZ op de tweede plaats eindigt en Feyenoord het Europa League-ticket wint. In plaats van de play-offs plaatst PSV zich rechtstreeks voor de Europa League. Het is nog onduidelijk wat er zal gebeuren met het Europese ticket dat gewonnen kon worden in de KNVB bekerfinale.
 • De laatste optie is dat er een streep gaat door het gehele seizoen.

Champions League geschrapt

De kans lijkt momenteel groot dat er sowieso een streep door het huidige Champions League seizoen gaat. Dit zou namelijk voor meer ruimte zorgen voor de resterende wedstrijden in de nationale competities. De voetbalclubs komen bij vrijwel iedere beslissing in financiële moeilijkheden. De spelerssalarissen moeten worden betaald, terwijl de clubs veel minder inkomsten kunnen verwachten. Dit zal de kleinere voetbalclubs het zwaarste raken. Het is dus even afwachten wat er dinsdag besloten gaat worden.

Zie ook ons eerdere artikel over het stilleggen van competities door het coronavirus.

18 Reacties
 • Falcon
  15 mrt 2020

  Ajax en az staan beide bovenaan, az wint beide wedstrijden van ajax, maar ook wonnen ze van PSV en feyenoord, bovendien speelde ajax tegen PSV gelijk, waarom roep je ajax dan uit als kampioen, in een hele competie snap ik dat nog wel, maar nu gelden er to h andere regels = onderling resultaat.

  • Andrew
   16 mrt 2020

   Het is nog altijd zo dat er eerst naar het doelsaldo wordt gekeken.

  • Dennis
   16 mrt 2020

   Wat praat jij allemaal Ajax staat het heelle seizoen boven aan en ze verliezen een paar keer is ons Ajax gewoon kampioen als het besloten is en we waren het al plus we hebben de meeste punten gehaald en halve finale enzo dus wel eerlijk blijven

  • Leon
   16 mrt 2020

   Omdat ze eerste staan daar gaat het om toch.

 • Cindy
  15 mrt 2020

  Laatste optie is het beste streep door het seizoen Ajax kampioen maken is oneerlijk!!!

 • ype de vries
  15 mrt 2020

  Ajax kan inderdaad al landskampioen te worden
  maar in begin april half april te maatregelen te doen
  Ype Anne bram gaat alles hapjes & drankjes champagne te regelen kan
  wordt historie dag jaar 35 is een Europees cijfer 1 groots feest toch naar Champions league geplaatst
  groetjes Ype de vries Anne bram van der meer

 • Thijs
  15 mrt 2020

  Leuk Ajax kampioenstitel 35❌❌❌

 • Gerard
  15 mrt 2020

  Belachelyk dit is een giller.dit kan niet zomaar.dit is een lachertje.🤣🤩😍🤗😘😊

 • Rob
  15 mrt 2020

  Alles op nul.
  Voetbal is toch niet meer spanndnd met al die verwende jochies. 🙃

 • JC
  15 mrt 2020

  We zien wel. Ze kunnen het EK verplaatsen naar zomer 2021, competieties kunnen altijd nog in Mei en Juni uitgespeeld worden met 2 wedstrijden per week.

 • Bennie Lint
  15 mrt 2020

  Het Cornona virus legt de hele wereld stil. Maar ondanks dit blijft AJAX kampioen. En dat is 😂 TERECHT!!!🙀❤️❤️👍👍👍

  • Ricardo
   16 mrt 2020

   Sowieso kampioenen xxx nr 35

 • Gerda
  15 mrt 2020

  Moeten de spelers maar gewoon minder geld krijgen. Zoals in alle bedrijven waar geen geld binnen komt door het virus. Iedereen zijn steentje bijdragen.

 • W.B.H.C. Van den Akker
  15 mrt 2020

  Dat vindt ik niet AZ zit ook in goede positie.

 • Casper
  16 mrt 2020

  Dan moet feyenoord ook uitgeroepen worden voor de knvb beker🙄

 • pieter
  16 mrt 2020

  Jezus!!! Wat een bullshit dat jullie je hier druk over maken zeg.. Er gaan mensen dood aan de corona en jullie maken je druk over dat fucking voetbal.. Ik ben ajaxied.. alles schappen en niemand kampioen of degraderen…. laten we eerst maar eens deze vreselijke virus verslaan, dat is iets belangrijker…..

 • P.van Soest
  17 mrt 2020

  Terecht Ajax kampioen dit seizoen.
  Gelijk ook maar voor de aankomende 5 jaar.

 • Walter
  20 mrt 2020

  Op naar de 4e ster!!!!!!!
  WZAWZDB

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.