actueel background image

Ajax heeft interesse in Noors-talent Mannsverk

04 jan 2021 | 08:23 0

Sivert Mannsverk staat momenteel op de radar bij Ajax. Het 18-jarige talent speelt zijn wedstrijden voor Sogndal IL op het tweede niveau in Noorwegen. De middenvelder kan op interesse rekenen vanuit heel Europa. De Italiaanse media melden dat Mannsverk ook in de belangstelling staat van SS Lazio en Bologna. Mannsverk speelt al sinds 2018 in het eerste elftal van Sogndall IL en kwam ook uit voor vrijwel alle nationale jeugdselecties van Noorwegen.

Beste speler in de OBOS-Ligaen

De piepjonge middenvelder staat te boek als één van de grootste voetbaltalenten in Noorwegen. Mannsverk werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot de beste speler op het tweede voetbalniveau in het land. Opvallend is vooral dat Mannsverk ondanks zijn jonge leeftijd de aanvoerdersband mag dragen. Het lijkt dat ook onomkeerbaar dat Mannsverk spoedig een transfer zal gaan maken naar een grotere Europese voetbalclub. Dit seizoen kwam de middenvelder tot 28 wedstrijden en vier doelpunten.

Onbekende transfersom

De vraagprijs voor Mannsverk is onbekend. De middenvelder beschikt nog over een contract tot eind 2022 in Noorwegen. Geïnteresseerde voetbalclubs moeten met een transfersom over de brug komen. De transfersom ligt naar alle waarschijnlijkheid tussen de één en de twee miljoen euro.

Sogndal IL grijpt net naast een promotieticket

Eurosport sprak onlangs nog met Mannsverk en die liet weten niet op de geruchten in te willen gaan. Het talent vertelde het wel mooi te vinden dat de grotere clubs aan hem denken. Echter wilde de 18-jarige voetballer eerst zijn focus leggen op de play-offs voor een promotieticket. Dit had helaas genoeg niet het gewenste effect. Sogndal IL bereikte de finale van de play-offs, waarin het onderuit ging. De Noorse voetbalclub speelt hierdoor ook volgend seizoen nog op het tweede niveau. De kans lijkt hierdoor alleen maar groter dat Mannsverk op een kort termijn zal gaan vertrekken bij Sogndal IL.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.