actueel background image

Ajax gaat zich versterken met Klaassen en Klaiber

29 sep 2020 | 08:40 0

Ajax zal in de laatste week van de transfermarkt nog een tweetal spelers naar Amsterdam halen. De Amsterdamse club heeft zijn vizier gericht op de komst van Davy Klaassen en Sean Klaiber. Klaassen staat momenteel nog onder contract bij Werder Bremen, terwijl Klaiber zijn wedstrijden voor FC Utrecht speelt. Beide clubs zijn op de hoogte gebracht van de officiële interesse, hoogstwaarschijnlijk ontvangen de clubs vandaag het eerste bod.

Terugkeer van Klaassen

De 27-jarige Klaassen komt uit de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2011 zijn debuut in de hoofdmacht. De middenvelder speelde zes seizoenen in het eerste elftal, waarna hij de overstap maakte naar Everton. Ajax ontving destijds 27 miljoen euro voor het talent. In Engeland speelde de Nederlander slechts zeven wedstrijden. Na één seizoen bij Everton werd Klaassen voor 15 miljoen euro verkocht aan Werder Bremen. In Duitsland kwam de middenvelder bijna 70 keer in actie en 11 keer tot scoren. Klaassen beschikt nog over een tweejarig contract in Bremen.

Klaassen behoorde tot de voorselectie van het Nederlands elftal, nadat de middenvelder lange tijd niet werd opgeroepen. De Nederlander speelde 16 interlands voor Oranje en kwam daarin viermaal tot scoren. Twee seizoenen geleden wist Ajax ook al de verdediger Daley Blind terug te halen naar Amsterdam.

Klaiber moet Dest vervangen bij Ajax

Sergino Dest zal deze week een contract gaan tekenen bij FC Barcelona, ondanks de vergaande interesse van Bayern München. Ajax was daarom bezig aan een zoektocht naar de ideale vervanger en zou zijn uitgekomen bij Sean Klaiber. De 26-jarige verdediger was de afgelopen drie seizoenen een vaste waarde bij FC Utrecht. Klaiber heeft eveneens nog een tweejarig contract.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op Ajax is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.