actueel background image

De mooiste wedstrijden van de week (week 6, 2023)

06 feb 2023 | 16:26 0

De voetbalwereld is in niks te vergelijken met de NS. Want het voetbal gaat als een denderede trein door zonder te stoppen. Deze week zit weer bomvol bekervoetbal en het weekend weer met de mooiste competities. Dit zijn de mooiste wedstrijden van deze week:

De mooiste wedstrijden week 6

Dinsdag 18:45 uur: AZ – FC Utrecht

Niet de wedstrijd die je als eerste in je agenda zet, maar na de 5-5 van vorige week in het AFAS Stadion kijken we allemaal uit naar deze wedstrijd. In de achtste finale van de beker komt FC Utrecht weer op bezoek in Alkmaar. Wordt het weer zo’n enorm spektakel? Of gaan de ploegen wat voorzichtiger voetballen?

Woensdag 21.00 uur: Manchester United – Leeds United

Manchester United heeft op papier een makkie woensdag. Leeds United komt dan op bezoek. Leeds vecht tegen degradatie en United droomt heel stiekem nog van de titel. Om die droom enigszins levend te houden, moet er gewonnen worden. Een heerlijk potje Premier League op de woensdagavond.

Donderdag 18:45 uur: FC Twente – Ajax

De kraker in de achtste finales van de KNVB beker. Landskampioen Ajax speelt uit tegen FC Twente. Onlangs waren de Tukkers in de ArenA een stuk beter dan Ajax, maar in Amsterdam is er nogal wat veranderd. Trainer Alfred Schreuder werd ontslagen en onder John Heitinga werd er twee keer gewonnen. Met 1-4 op bezoek bij Excelsior en in Leeuwarden werd het 0-5 tegen Cambuur. Kan Ajax het ook in Enschede?

Vrijdag 21.00 uur: Schalke 04 – VfL Wolfsburg

Een lekker potje is het ook op vrijdagavond in Gelsenkirchen. Schalke is op sterven na dood en staat met een half been alweer in de 2. Bundesliga. Wolfsburg zit in een ander pakket. Zij moeten winnen om mee te blijven doen om Europees voetbal. Kan Schalke voor eigen publiek zich oprichten?

Zaterdag 17.00 uur: AS Monaco – PSG

Zaterdagmiddag reist koploper PSG af naar Monaco voor de lastige uitwedstrijd tegen AS Monaco. De Monegasken staan vierde en doen bij winst goede zaken in de strijd om Champions League-voetbal. PSG is torenhoog favoriet, maar heeft dit seizoen vaker een uitglijder gemaakt.

Zondag 21.00 uur: Villarreal – FC Barcelona

We sluiten het weekend af in Spanje. FC Barcelona gaat op bezoek bij Villarreal. Een hele lastige pot. Villarreal kan bij winst de titelstrijd weer opengooien. Barça staat momenteel acht punten voor op Real Madrid. Kan de ploeg van Xavi die voorsprong behouden?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.