actueel background image

5 tips om het WK goed af te trappen

20 nov 2022 | 09:26 0

Het WK in Qatar begint vandaag met de wedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador. Tijdens het WK zijn er veel Nederlanders die een gokje gaan wagen. Wij helpen je op weg met een aantal nuttige tips.

Bergwijn helpt Oranje langs Senegal

Nederland start het WK maandag tegen Senegal. Voor Van Gaal en consorten is het zaak om tegen de, op papier sterkste tegenstander, meteen drie punten te pakken. En er is goed nieuws, want Sadio Mané liep onlangs een blessure op en kan niet spelen tegen Oranje.

NL Elftal WK 2022

Foto: BSR Agency

Met Mané verliezen de Afrikanen hun aanvoerder en sterspeler. Met Memphis Depay is onze sterspeler er wél bij, maar volgens Van Gaal start hij niet in de basis. Wel is aannemelijk dat Ajacied Steven Bergwijn start. En hij is gebrand op doelpunten in Oranje. Bij Ajax heeft hij het lastig, maar in het Nederlands elftal gaat het lekker. Niemand maakte dit jaar meer doelpunten voor ons land dan Bergwijn. Scoort hij ook tegen Senegal?

Onze tip: Bergwijn scoort tegen Senegal (quotering: 3.35)

Brazilië maakt gehakt van Servië

Servië mag de borst natmaken. In de eerste wedstrijd op het WK nemen Tadic en co het op tegen titelfavoriet Brazilië. Er zijn maar weinig teams die momenteel zo swingen als de Brazilianen. Als Neymar of Vinicius in vorm zijn, kun je als team eigenlijk alleen maar hopen op een milde uitslag. Brazilië scoort vrijwel altijd. Lukt het de Latijns-Amerikanen ook om met drie of meer doelpunten verschil te winnen tegen het stugge Servië? Het kan je een leuk zakcentje opleveren.

Onze tip: Brazilië wint met minimaal drie doelpunten verschil (quotering: 9.00)

Engeland start met een overwinning

De Three Lions hebben een slechte aanloop naar het WK. Al zes wedstrijden op rij werd er niet gewonnen. Kan bondscoach Gareth Southgate het tij keren? In de eerste wedstrijd is het meteen erop of eronder. Iran is op papier het zwakste team uit de poule, maar een niet te onderschatten tegenstander. Kan Iran stunten in de eerste wedstrijd? Voor de Iraniërs krijg je liefst 11 keer je inleg terug bij de bookmakers. Engeland is uiteraard de grote favoriet. Wij zien een overwinning van de Britten dan ook wel zitten.

Onze tip: Engeland wint (quotering: 1.38)

Messi gaat het doen voor Argentinië

Argentinië speelt zijn eerste wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Onder leiding van Lionel Messi willen de blauw-witten schitteren. Wint Messi het WK, dan neemt hij ook het laatste beetje twijfel weg of dat hij bij de beste voetballers aller tijden hoort. De Argentijnen zijn een serieuze kanshebber. Al 34 wedstrijden zijn ze ongeslagen, waarmee ze het record van Italië naderen. Verlengen zij die reeks tegen een van de zwakste teams op het WK? Een overwinning van Argentinië levert 1.18 op, een gelijkspel levert 7.25 keer de inleg op.

Onze tip: Messi scoort het eerste doelpunt (quotering: 3.50)

Eriksen neemt Denemarken bij de hand

De Denen zijn on fire. Sinds het uitstekend verlopen EK vorig jaar, wonnen zij elf van hun laatste vijftien wedstrijden. Dat is niet eens het meest bijzondere. Dat is namelijk de terugkeer van Christian Eriksen.
De middenvelder zakte vorig jaar tijdens een wedstrijd van het EK in elkaar. Tijdens zijn terugkeer in het nationale elftal had hij maar een paar minuten nodig om te scoren. De middenvelder laat zien dat hij nog steeds over een uitstekende trap beschikt. Scoort hij van buiten de zestien? Dat levert elfmaal je inleg op.

Onze tip: Eriksen scoort van buiten de ‘16’ (quotering: 11.00)

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.