actueel background image

4 wedtips voor de herstart van de Eredivisie

05 jan 2023 | 10:49 0

Na een flinke WK- en winterbreak trapt de Eredivisie dit weekend weer af. Na lang wachten is er eindelijk weer voetbal op het hoogste niveau in Nederland. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.

FC Twente start aanval op top

FC Twente en FC Emmen trappen de hervatting van de Eredivisie af in Enschede. Twente is de nummer vijf en draaide een goede eerste seizoenshelft. De ploeg van Ron Jans staat slechts drie punten achter op nummer twee en drie Ajax en PSV. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt zes punten. Alles is dus nog mogelijk. FC Emmen moet daarentegen waken dat het uitje in de Eredivisie niet bij één seizoen blijft, het staat momenteel op een gevaarlijke 16e plaats. Kunnen de Emmenaren de rug rechten in de tweede seizoenshelft? Het begin wordt in ieder geval niet makkelijk.

Onze tip: FC Twente wint met 1-0 van FC Emmen (quotering: 7.50)

Xavi Simons pakt door

PSV opent de tweede seizoenshelft tegen het verrassend goed presterende Sparta. De Rotterdammers bleven afgelopen jaar ternauwernood in de Eredivisie, maar nu is alles anders. De Spartanen hebben het met de zesde plek uitstekend voor elkaar. Europees voetbal lonkt zelfs. Bij PSV zal het gemis van Cody Gakpo de boventoon voeren. Kunnen de Eindhovenaren zonder hun steraanvaller een serieuze rol van betekenis in de titelstrijd blijven spelen? De ogen zullen onder andere gericht zijn op supertalent Xavi Simons, die een sterke eerste seizoenshelft speelde.

Onze tip: Xavi Simons Scoort (quotering: 5.80)

Feyenoord stoomt door

De koploper staat meteen voor een lastige uitwedstrijd. Op bezoek bij FC Utrecht hebben de Rotterdammers het vaak lastig. De laatste vier edities in de Domstad werd er door beide teams tweemaal gewonnen. Toch is Feyenoord de grote favoriet. Alleen al vanwege de onrust in Utrecht rondom de onlangs ontslagen hoofdtrainer Henk Fraser. Wegens grensoverschrijdend gedrag werd de coach ontslagen. Zijn assistent Aleksander Ranković staat voorlopig voor de groep. Geen fijne herstart. In Rotterdam is het juist rustig en heerst vertrouwen.

Onze tip: Feyenoord wint met minimaal 2 doelpunten verschil: (quotering: 3.05)

Ajax moet de boel op de rit krijgen

Het zijn roerige tijden bij de Amsterdammers. In de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat het binnen de club niet tussen iedereen boterde. Daley Blind is inmiddels gratis de deur uitgelopen. De verdediger kon niet door een deur met trainer Alfred Schreuder. Die al lange tijd onder druk staat, maar voorlopig het voordeel van de twijfel krijgt. Hij moet de boel snel op de rit krijgen. NEC presteert naar behoren, maar moet waken voor een dip. Het gat naar beneden is immers klein. Opmerkelijk is dat de Nijmegenaren minder doelpunten tegen kregen dan Ajax. Er gloort een stunt in de Goffert.

Onze tip NEC wint (quotering: 8.50)

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.