actueel background image

Willem II wil Roda JC achter zich houden

06 jan 2023 | 09:00 0

Waar de competitie in de Eredivisie aankomend weekend pas wordt hervat, zijn de spelers in de Keuken Kampioen Divisie alweer een paar weken actief. Willem II maakt zich vrijdagavond alweer op voor de vierde wedstrijd na de hervatting van de competitie. De ploeg ontvangt Roda JC.

Vooruitblik

De Tricolores staan momenteel zevende in de competitie. Tegenstander Roda JC is twee plekken lager op de ranglijst terug te vinden, op de negende plek. In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won Willem II twee keer, twee keer werd het gelijk en één keer wonnen de Limburgers.

Houdt het Robbenmond-effect aan?

Nadat het verlies van de derby tegen NAC, begin december, werd trainer Kevin Hofland ontslagen bij de Tilburgers. Als vervanger werd assistent Reinier Robbemond naar voren geschoven als interim-trainer. Sinds hij aan het roer staat won de ploeg uit bij de Graafschap met 3-0 en werd er met 3-1 van Excelsior gewonnen in een oefenduel.

De ploeg heeft momenteel achttien wedstrijden gespeeld en daarin 27 punten verzameld. Het aantal punten is gelijk aan het aantal doelpunten. De ploeg kreeg tot nu toe 21 doelpunten om de oren. Het verschil met de nummer zes in de competitie, VVV-Venlo, bedraagt vier punten. Winst op Roda JC is belangrijk om de aansluiting bij de subtop te vinden.

Roda JC kan naast Willem II komen

De Koempels, zoals de ploeg uit Kerkrade ook wordt genoemd, speelde na het WK één competitiewedstrijd. Hierin was koploper Heracles Almelo de tegenstander. De wedstrijd werd met 3-1 verloren. De ploeg draait sowieso wisselvallig. Van de laatste zes gespeelde wedstrijden werd er slechts twee keer gewonnen. In het de tweede periode staat de ploeg dan ook op een teleurstellende achttiende plek. Ook raakte het trainer Jurgen Streppel kwijt, hij vertrok naar zijn oude liefde Helmond Sport.

In de competitie zelf staat Roda een stuk hoger dan in de tweede periode, namelijk op een negende plek met 24 punten. De ploeg speelde één wedstrijd minder dan tegenstander Willem II. Bij winst komen de Limburgers in punten gelijk met Willem II en kruipen ze richting de subtop. Bij verlies is de kans groot dat er een aantal andere ploegen overheen komen. Er hijgen namelijk zes ploegen in de nek van Roda JC. Een goed resultaat in Tilburg is dus van groot belang.

Statistieken

– Willem II staat 7de in de competitie met 27 punten.
– Willem II won de eerste twee wedstrijden onder leiding van Reinier Robbemond.
– Willem II won de laatste wedstrijden die de ploegen tegen elkaar speelde met 1-0.
– Willem II staat in het periodeklassement van de 2de periode op een 9de plaats.
– Roda JC staat 9de in de competitie met 24 punten.
– Roda JC verloor vier van de laatste zes wedstrijden in de competitie.
– Roda JC wist van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen tegen Willem II één keer te winnen.
– Roda JC kan bij winst in puntenaantal gelijk komen met Willem II.

Laatste 5 onderlinge resultaten

25-02-201
Willem II – Roda J
1 - 0
01-02-2018
Willem II – Roda J
2 - 2
16-09-2017
Roda JC – Willem II
1 - 3
07-05-2017
Roda JC – Willem II
1 - 0
27-08-2016
Willem II – Roda J
0 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.