actueel background image

Wervelend Nederland treft Wales in de Nations League

08 jun 2022 | 08:13 0

Het Nederlands elftal is geweldig begonnen aan de nieuwe editie van de UEFA Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won met 1-4 in België. Een harde tik voor onze zuiderburen. Het was de eerste overwinning van Oranje tegen de Rode Duivels in 25 jaar tijd. Het Nederlands elftal moet zijn goede start nu een vervolg gaan geven op bezoek bij het stugge Wales. De tegenstander kende een valse start en ging in de eerste wedstrijd met 2-1 onderuit bij Polen. Echter wist Wales zich afgelopen zondagavond wel te plaatsen voor het WK-voetbal. Het land won in de finale van de play-offs met 1-0 van Oekraïne.

Vooruitblik

Louis van Gaal zal behoorlijk wat nieuwe namen gaan opstellen in de wedstrijd tegen Wales. De bondscoach heeft aangegeven een groot aantal spelers in actie te willen zien, zodat er een goed beeld ontstaat van de mogelijke selectie voor het WK 2022 in Qatar. Wales moest afgelopen zondagavond nog een zware wedstrijd spelen en zal naar alle waarschijnlijkheid eveneens andere namen gaan opstellen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk zorgen voor een open wedstrijd met veel kansen en doelpunten.

Missie van Wales is geslaagd

Wales had de afgelopen tijd maar één missie en dat was zich kwalificeren voor het WK-voetbal. Dankzij een minimale overwinning op Oekraïne is de missie geslaagd. Nu wacht er een wedstrijd tegen Oranje en daar staat veel minder druk op. Desondanks zit de ploeg in een winning mood en zal het ook tegen Nederland weer voor de winst gaan. Wales presteert uitermate sterk in eigen land. De ploeg is al zes thuisduels op rij ongeslagen, het won driemaal en speelde drie keer gelijk. Er werd onder andere met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Rode Duivels.

Nederland zonder Van Dijk

De sterkhouder Virgil van Dijk mocht alvast op vakantie en zal de laatste interlands van Oranje missen. Dat betekent dat er weer een plekje vrij is in de achterhoede voor Matthijs de Ligt. Van Gaal zal meerdere nieuwe namen gaan opstellen, waardoor het een interessante wedstrijd zal gaan worden. De reservespelers krijgen de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Het Nederlands elftal is al tien duels op rij ongeslagen en won zeven van de laatste tien interlands. In de eerste Nations League wedstrijd wist Oranje te verrassen door met 1-4 te winnen van de Belgen. De spits Memphis Depay was wederom goed voor twee doelpunten.

Statistieken

– Wales verloor de eerste wedstrijd met 2-1 in Polen
– Wales plaatste zich vorig weekend voor het WK-voetbal
– Wales verloor de laatste zeven interlands tegen Nederland
– Wales is al zes thuiswedstrijden op rij ongeslagen
– Nederland won de eerste wedstrijd met 1-4 in België
– Nederland mist aanvoerder Virgil van Dijk
– Nederland is al tien interlands op rij ongeslagen
– Nederland won in 2015 met 2-3 in Wales

Odds van BetCity.nl

Er kan bij de online bookmaker BetCity.nl worden ingezet op de interland tussen Wales en Nederland. De WK-deelnemers strijden tegen elkaar in de UEFA Nations League. BetCity.nl biedt 234 weddenschappen aan voor de aankomende interland van Oranje. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen en bijbehorende odds:

Wales wint: 5,75 euro
Gelijkspel: 3,85 euro
Nederland wint: 1,62 euro

Meer dan 2,5 doelpunten: 2,06 euro
Beide landen scoren: 2,02 euro
Meer dan 1,5 doelpunten in de 2e helft: 2,25 euro
Depay scoort: 2,23 euro
Bale scoort: 3,50 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.