actueel background image

Wembley maakt zich op voor halve finales FA Cup

22 apr 2023 | 08:03 0

Nog vier ploegen maken kans op de FA Cup. Dit weekend staan op Wembley de halve finales op het programma. Manchester City neemt het op tegen Sheffield United en Brighton and Hove Albion speelt tegen Manchester United. Wie gaan naar de finale?

FA Cup nog 16 clubs dromen van de titel content

Sheffield voor onmogelijk opgave

Voor Sheffield United is de halve finale van de FA Cup al een droom. Maar als je er dan toch staat, dan wil je winnen ook. Zaterdag nemen zij het op tegen Manchester City. In eigen land staat er momenteel geen maat op de ploeg van Pep Guardiola en zij maken het ene na het andere slachtoffer. Wat kan Sheffield daar tegenover stellen? Die ploeg is ook in vorm, maar wel op een niveau lager. Het is dus een duidelijk gevalletje David tegen Goliath. Het is vaker bewezen dat in voetbal alles kan en daar moet Sheffield United zich aan vasthouden. Dromen mag.

Zaterdag 17:45 uur: Manchester City – Sheffield United

Ten Hag wil naar volgende prijs

Erik ten Hag won met Manchester United eerder dit seizoen de EFL Cup en nu lonkt de volgende prijs. United speelt zondag op Wembley tegen Brighton. Dat wordt absoluut geen makkie. Brighton beleeft een goed seizoen en dat bekronen met een finaleplaats in de FA Cup zou de kerst op de taart zijn. Voor The Seagulls is het de wedstrijd van het jaar. United moet dus aan de bak. Al zijn zij natuurlijk wel de favoriet. Krijgen we een Manchester Derby in de finale van de FA Cup of gaat Ten Hag ten onder?

Zondag 17:30 uur: Brighton and Hove Albion – Manchester United

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.