actueel background image

Welke club zien we volgend seizoen terug in de Eredivisie?

06 jun 2023 | 08:42 1

De strijd om promotie naar de Eredivisie is volledig losgebarsten. Er zijn al flink wat wedstrijden gespeeld en inmiddels is het bekend welke twee clubs er strijden om die felbegeerde Eredivisie-plaats. De strijd gaat tussen Almere City en FC Emmen. Bekijk onze voorbeschouwing.

FC Emmen play-offs 2023

Vooruitblik

We hoeven je niet te vertellen wat er allemaal van deze wedstrijd afhangt, want dat is wel duidelijk. Beide clubs willen maar al te graag winnen. FC Emmen zou graag nog een jaar in de Eredivisie willen spelen. Voor Almere City was het jarenlang alleen maar dromen van spelen in de Eredivisie. En die droom kan nu uitkomen. FC Emmen is favoriet bij de bookmakers, maar als het om gunfactor gaat staat Almere City bovenaan het lijstje.

Almere droomt van debuut in Eredivisie

Zoals hierboven te lezen hebben we Almere City nog nooit zien spelen in de hoogste competitie van Nederland. Na acht seizoenen hoofdklasse (1998-2005) speelde de club maar liefst 18 seizoenen in de Eerste Divisie. De club eindigde vaak in de middenmoot of lager in de stand, maar dit seizoen werd het derde en is maakt het dus nog steeds kans om via die play-offs een plekje in de Eredivisie te bemachtigen.

Met Alex Pastoor aan het roer wist Almere City tot nu toe al de nodige indruk te maken. Dat gecombineerd met een beetje geluk heeft ervoor gezorgd dat de club op dinsdag 6 juni de eerste finalewedstrijd tegen FC Emmen zal spelen. Vooral keeper Nordin Bakker verdient een complimentje. De halve finalewedstrijd tussen VVV Venlo en Almere City moest namelijk worden beslist door middel van penalty’s. Bakker wist er maar liefst drie te stoppen. Almere City heeft een wilskracht jewelste en zal dat komende dinsdag ook laten zien tegen FC Emmen.

FC Emmen wil Eredivisie-plek niet afstaan

Ook FC Emmen moet in deze wedstrijden alles in de strijd gooien om te kunnen winnen. De club eindigde op plaats 16 in de Eredivisie, maar wil uiteraard zijn plekje niet opgeven. FC Emmen wist in de vorige wedstrijden ook indruk te maken door twee keer te winnen van NAC Breda. De eerste wedstrijd werd 1-2, de tweede wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning.

Als we elftallen gaan vergelijken dan zien we dat FC Emmen een betere basisselectie heeft, maar Almere onderschatten doen ze zeker niet in Emmen. Hoewel trainer Dick Lukkien na dit seizoen de overstap maakt naar degradant FC Groningen, zal hij zijn club zeker niet in de steek laten. Sterker nog, de trainer wil FC Emmen graag in de Eredivisie halen. Lukt het FC Emmen om te winnen en nog een jaartje de Eredivisie te blijven?

Statistieken

– FC Emmen’s laatste uitwinst bij Almere City FC was in 2015
– Van de laatste 32 ontmoetingen tussen Almere City FC en FC Emmen won Almere City FC er 12. 10 keer werd het een gelijkspel en FC Emmen won 10 keer
– De laatste onderling gespeelde wedstrijd eindigde in een gelijkspel. (0-0)
– Almere City FC wint de 1e helft in 30% en FC Emmen in 13% van hun wedstrijden.
– Topscorer van Almere City is Jeredy Hilterman met 14 doelpunten
– FC Emmen’s topscorer is Ole Romeny met 11 doelpunten
– Almere City FC scoort gemiddeld 1.44 keer in thuiswedstrijden en FC Emmen 1.08 keer in uitwedstrijden

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
11-02-2022
Almere City - FC Emmen
0 - 0
29-11-2021
FC Emmen - Almere City
3 - 0
14-07-2019
FC Emmen - Almere City
1 - 1
25-03-2018
Almere City - FC Emmen
2 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.