actueel background image

Voorbeschouwing Sevilla – FC Barcelona: speelronde vier in de Primera División

02 sep 2022 | 10:45 0

De competitie is inmiddels weer in volle gang en na drie speelronden in de La Liga, wordt het voor clubs steeds duidelijker waar ze staan. Dat geldt ook voor Sevilla en FC Barcelona, die elkaar in speelronde vier in het stadion van Sevilla treffen. Het is een duel tussen de nummer 15 (Sevilla) en de nummer 3 (FC Barcelona) van de ranglijst.

Vooruitblik

Gezien de stand en de huidige vorm van de clubs is FC Barcelona op papier verreweg de favoriet in dit duel. Toch dient Sevilla absoluut niet onderschat te worden. Deze club eindigde vorig seizoen nog als vierde in de competitie met slechts drie punten achter FC Barcelona. Bovendien haalde Sevilla verreweg de meeste punten in dat seizoen in eigen huis. De kans is dus groot dat Sevilla nog flink gaat klimmen op de ranglijst. De grote vraag is wanneer ze over het dode punt heen weten te komen en vertrouwen gaan tanken. De verwachting is niet dat dat dit weekend tegen het grote FC Barcelona gaat gebeuren, maar wanneer Sevilla in eigen huis speelt weet je het nooit.

Sevilla heeft punten laten liggen tegen promovendi

Sevilla is allerminst sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. Uit een op het oog makkelijk programma, met een wedstrijd tegen een middenmoter en twee wedstrijden tegen promovendi, haalde Sevilla slechts één punt. Het is een desastreuze start voor de ploeg die de laatste drie seizoenen als vierde eindigde. Het resulteert in een vijftiende plek na drie speelronden voor Sevilla. De eerste wedstrijd tegen middenmoter Osasuna werd met 2-1 verloren, de tweede wedstrijd werd er in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen promovendus Real Valladolid en in de derde wedstrijd werd er verloren van promovendus Almeria. Gelukkig voor Sevilla hebben ze wel nog genoeg tijd om het tij de keren.

Barca maakt uitglijder snel goed

Even leek het erop dat FC Barcelona direct al grote schade ging oplopen aan het begin van de competitie. Na een 0-0 gelijkspel in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen middenmoter Rayo Vallecano morste de topclub namelijk direct al twee punten. Gelukkig voor de Catalanen maakten ze dit echter snel weer goed. Twee dikke overwinningen volgden. Eerst werd Real Sociedad met 1-4 verslagen en vervolgens werd Real Valladolid in eigen huis met 4-0 van de mat geveegd. Het resulteert in een derde plaats na drie speelronden voor FC Barcelona. De vorm lijkt terug te zijn. Dat is ook het geval bij Robert Lewandowski. De nieuwkomer drukt gelijk zijn stempel op het elftal met vier goals uit drie wedstrijden. Hij deelt daarmee met Borja Iglesias van Real Betis de nog prille topscorerslijst.

Statistieken

– Sevilla won dit seizoen nog niet
– FC Barcelona maakte in haar laatste uitduel maar liefst 4 goals
– Sevilla was vorig seizoen op basis van thuisduels de tweede beste ploeg van de competitie
– FC Barcelona was vorig seizoen op basis van uitduels de tweede beste ploeg van de competitie
– FC Barcelona verloor zowel in de voorbereiding als in de competitie nog geen enkele wedstrijd dit seizoen
– Sevilla won slechts 9 van de 52 ontmoetingen met FC Barcelona
– Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 1-1
– Bij winst kan FC Barcelona de koppositie overnemen van Real Madrid

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
03-04-2022
FC Barcelona - Sevilla
1 - 0
21-12-2021
Sevilla - FC Barcelona
1 - 1
03-03-2021
FC Barcelona - Sevilla
3 - 0
27-02-2021
Sevilla - FC Barcelona
0 - 2
10-02-2021
Sevilla - FC Barcelona
2 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.