actueel background image

Voorbeschouwing: Rosenborg BK – PSV (1 oktober 2020)

01 okt 2020 | 18:15 0

De loting voor de groepsfase van de UEFA Europa League zal op vrijdagmiddag (13:00 uur) plaatsvinden. Echter zijn nog niet alle clubs bekend. De Nederlandse clubs AZ en Feyenoord zijn al geplaatst. De Eindhovense club PSV kan zich aan rijtje gaan toevoegen. Donderdag 1 oktober (19:00 uur) gaat PSV namelijk in de play-offs op bezoek bij Rosenborg BK.

Vooruitblik

PSV kent een wisselvallig seizoen tot op heden. Desondanks vinden wij dat de Nederlandse club over meer kwaliteit beschikt dan de tegenstander. De Eindhovense voetbalclub kent veel snelheid in de voorhoede, aangezien Malen en Gakpo in de basis zullen starten. Wij verwachten dan ook niets minder dan een overwinning voor PSV.

Rosenborg BK treft wederom PSV

Rosenborg BK stond vorig seizoen ook al tegenover PSV in de Europa League. Destijds ging de Noorse grootmacht in eigen huis met 1-4 onderuit. Rosenborg BK staat momenteel op de tweede plaats in de nationale competitie, maar erg soepel loopt het allemaal nog niet. In de laatste 19 wedstrijden kreeg de ploeg dan ook 20 tegendoelpunten te verwerken. In drie van de laatste vier overwinning was het verschil slechts één doelpunt. De effectiviteit van de ploeg is wel opvallend te noemen, er zijn weinig kansen nodig voor doelpunten. In de vorige voorronde van de Europa League schoot Rosenborg tweemaal op doel tegen Alanyaspor en won het met 1-0.

PSV hoopt vierde Nederlandse club in Europa te worden

PSV kan zich aan het rijtje met Nederlandse club voegen die zich wisten te plaatsen voor een Europees eindtoernooi. De laatste weken loopt het bij PSV nog niet zoals verwacht. De nieuwe Duitse trainer Schmidt heeft een nieuwe speelstijl bedacht en dat heeft even tijd nodig. Desondanks won PSV wel eenvoudig voor Mura in de vorige voorronde. In de competitie werd er afgelopen weekeinde puntverlies geleden bij Heracles Almelo (2-2). Het kan een moeilijk avondje worden voor PSV, behalve wanneer het vroeg tot scoren komt.

Statistieken

– Rosenborg BK kwam tienmaal tot scoren in de laatste drie Europese duels
– Rosenborg BK staat op de 129e plaats op de UEFA ranking
– Rosenborg BK mazzelde in de vorige speelronde tegen Alanyaspor
– Rosenborg BK moet sterkhouder Anders Konradsen missen tegen PSV
– PSV incasseerde dit seizoen in alle wedstrijden minimaal één tegendoelpunt
– PSV wist in de vorige speelronde overtuigend te winnen bij Mura (1-5)
– PSV staat op de 71e plaats op de UEFA ranking
– PSV won vorig seizoen nog met 1-4 in het uitduel bij Rosenborg BK

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.