actueel background image

Voorbeschouwing: koploper Red Bull Salzburg treft Rapid Wien (3-6-2020)

03 jun 2020 | 16:37 0

Woensdagavond gaat ook de Oostenrijkse voetbalcompetitie weer van start. Red Bull Salzburg ging de corona-stop in als nummer twee, maar staat door punten mindering bij LASK Linz nu op de eerste plaats. De nieuwe nummer één begint aan de hervatting van het seizoen met een topduel tegen Rapid Wien. Wij verwachten een geweldig duel met veel doelpunten, maar wie gaat er met de winst vandoor?

Vooruitblik

Woensdagavond is het weer tijd voor Oostenrijks topvoetbal. In de kampioenengroep kan er nog van alles gebeuren, maar Rapid Wien moet winnen om nog te mogen dromen van de landstitel. Wij achten Red Bull Salzburg als lichte favoriet. De kans dat er meer dan drie doelpunten gaan vallen, lijkt aannemelijk. Het wordt hoe dan ook een smaakmakende wedstrijd.

We kijken naar de huidige vorm van beide clubs en laten je zien waarop de verwachte winst van Salzburg is gebaseerd. Lees dus zeker even verder.

Red Bull Salzburg gaat aan kop

Red Bull Salzburg staat sinds korte tijd op de eerste plaats in de Oostenrijkse competitie. De club profiteert van puntenaftrek bij LASK Linz dat werd gestraft voor het houden van illegale trainingen. Linz kreeg 6 punten in mindering, waardoor Red Bull Salzburg nu bovenaan staat met drie punten voorsprong.

De thuisploeg speelde kortgeleden nog een bekerwedstrijd tegen Lustenau en won deze met 5-0. Dit was echter de enige overwinning in de laatste vijf duels. Opvallend genoeg kwam Salzburg wel minimaal tweemaal tot scoren in alle vijf de wedstrijden. Het wist alleen in het bekerduel de nul te houden.

red bull salzburg logo

Rapid Wien mag dromen bij een overwinning

Rapid Wien staat op de derde plaats met vier punten minder dan koploper Red Bull Salzburg. Bij een overwinning kan de club het gevecht om de landstitel weer helemaal opengooien.

De club uit Wenen is bezig aan een imposante reeks, waarin het negen duels op rij niet meer verloor. Rapid Wien won vijf van de laatste negen wedstrijden. Het wist in zeven van de negen duels minimaal tweemaal het net te vinden. Dit geldt ook voor de laatste negen uitwedstrijden in de Oostenrijkse competitie.

rapid wien logo

Recente ontmoetingen

Vorig seizoen won Red Bull Salzburg in eigen huis met 3-2 van Rapid Wien. De thuisploeg scoorde de winnende treffer destijds pas in de 94e minuut. Daarnaast was spits Haaland trefzeker, maar de aanvaller speelt nu bij Borussia Dortmund.

Red Bull Salzburg won de laatste vier thuiswedstrijden tegen de aankomende opponent. De laatste overwinning van Rapid Wien in Salzburg dateert uit 2015 (1-2).

red bull salzburg leeg stadion

Red Bull Arena

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.