actueel background image

Voorbeschouwing PSV – Monaco (return voorronde Champions League)

09 aug 2022 | 09:13 0

Dinsdag 9 augustus wordt opnieuw een Europees moment van de waarheid voor PSV. Het neemt het die avond, om 20.30 uur, op tegen AS Monaco. Inzet is een plaats in de volgende ronde van de Champions League. Het gaat daarbij om een play off tegen de winnaar van het tweeluik tussen Rangers FC en Union Sint-Gillis. De Belgen wonnen de heenwedstrijd met 2-0, maar die strijd is dus nog open. Het hoofddoel van de Eindhovenaren is uiteraard plaatsing voor de lucratieve groepsfase van de Champions League. Wat kunnen we verwachten van de wedstrijd in Eindhoven tegen het Franse Monaco?

De wedstrijd van vorige week

Een week eerder speelde PSV in Monaco verdienstelijk met 1-1 gelijk. De Eindhovense ploeg nam zelfs brutaal de leiding in deze wedstrijd, door een doelpunt van Joey Veerman. In de tweede helft moest PSV het met name op conditioneel vlak afleggen tegen de Monegasken. Wat daarbij een rol zal hebben gespeeld was dat het Eindhovense team twee dagen daarvoor nog tegen Ajax speelde. PSV won die strijd, en daarmee de Johan Cruyff schaal. Gelukkig voor de Eindhovenaren bleef het in Monaco bij 1-1, door een doelpunt tien minuten voor tijd.

Over Monaco in de Franse competitie

Afgelopen seizoen eindigde Monaco als derde in de Franse competitie, achter (uiteraard) PSG en Olympique Marseille. Het jaar daarvoor werd Monaco ook derde. Toen werd overigens niet PSG maar Lille kampioen. Hoewel Monaco niet altijd bij de eerste drie eindigde, en ook wel eens een niveau lager acteerde, mogen we Monaco nog altijd een Franse topclub noemen.

Voorbeschouwing return

De krachtsverhoudingen zullen niet veel veranderd zijn sinds vorige week. Hoewel Ruud van Nistelrooij afgelopen weekend een aantal spelers spaarde voor deze Europese ontmoeting. Maar net als PSV speelde ook Monaco nu een wedstrijd in het weekend voorafgaand aan de wedstrijd in Eindhoven. De Monegasken wonnen net als PSV hun eerste competitiewedstrijd, met 1-2 tegen RC Strasbourg. Beide teams zullen in principe dus net zo uitgerust zijn.

Statistieken en thuisvoordeel PSV

Het lijkt een voordeel voor PSV dat het deze Europese voetbalklus in eigen stadion mag afmaken. Het Eindhovense publiek zal hun ploeg naar voren schreeuwen. Feit is wel dat PSV wat meer het spel zal moeten maken. De vraag is hoe Monaco daar mee omgaat. Overigens presteerde de Eindhovense ploeg juist tegen Monaco in acht eerdere wedstrijden juist in uitwedstrijden beter. PSV verloor in Monaco zelfs nog nooit, terwijl dat in Eindhoven wel al twee keer gebeurde. Laten we vertrouwen op een aanvallend sterk PSV, waarbij Gakpo mogelijk van doorslaggevende betekenis zal zijn. Hopelijk blijft de verdediging van PSV deze keer zowel conditioneel als tactisch overeind, en kan het de Monegaskische uitvallen onschadelijk maken.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
04-11-2021
AS Monaco (Fra)-PSV
0-0
21-10-2021
PSV-AS Monaco (Fra)
1-2
16-07-2017
AS Monaco (Fra)-PSV
0-0
17-07-2015
AS Monaco (Fra)-PSV
3-1
09-03-2005
AS Monaco (Fra)-PSV
0-2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.