actueel background image

Voorbeschouwing: Nederland – Turkije (7 september 2021)

07 sep 2021 | 10:17 0

De WK-kwalificatie is in volle gang en Oranje staat nog voor enkele zware wedstrijden. Het Nederlands elftal speelde onlangs met 1-1 gelijk tegen Noorwegen en wist Montenegro met 4-0 te verslaan. Dinsdag 7 september 2021 staat de kraker tegen Turkije op het programma. De Turken staan momenteel op de felbegeerde 1e plaats in de groep, een plek dat recht geeft op directe plaatsing voor het eindtoernooi in Qatar. Nederland zou de koppositie kunnen gaan overnemen, maar dan moet er wel gewonnen worden van Turkije. Een nederlaag en kwalificatie komt nadrukkelijk in het gevaar. De wedstrijd tussen Nederland en Turkije kan dus worden gezien als een finale!

Vooruitblik

Nederland en Turkije spelen vanavond één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. De koppositie staat op het spel in de WK-kwalificatiegroep. Een gelijkspel zou betekenen dat Noorwegen zomaar de lachende derde kan worden en op de 1e plaats kan belanden. Vanavond telt dus alleen een overwinning. De laatste drie duels tegen Turkije wist Oranje niet te winnen en daar moet nu toch echt verandering in gaan komen. Memphis Depay was afgelopen week goed voor twee treffers, kan de spits wederom van grote waarde zijn? Wij verwachten in ieder geval dat Oranje de winst pakt!

Nederland heeft iets goed te maken

Het Nederlands elftal aast op revanche en heeft iets goed te maken tegen de Turken. In het uitduel ging Nederland namelijk verrassend met 4-2 onderuit. Ondanks het veldoverwicht waren de Turken ongenadig effectief voor het doel. De Lille OSC-spits Burak Yilmaz noteerde een hattrick en wist vrijwel eigenhandig Oranje te vellen. Voor Oranje kwamen Luuk de Jong en Davy Klaassen tot scoren en faalde Depay vanaf de strafschopstip.

De afgelopen week kwam Oranje al tweemaal in actie. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld in Noorwegen en meer zat er ook echt niet in. Enkele dagen later werd Montenegro verslagen, ondanks een moeizame eerste helft. Oranje won met 4-0, dankzij doelpunten van Depay (2x), Wijnaldum en Gakpo. Laatstgenoemde is geblesseerd en mist de kraker tegen Turkije. Daarnaast heeft ook verdediger Nathan Aké de ploeg verlaten vanwege privéomstandigheden. Ajacied Daley Blind is na een schorsing weer beschikbaar en zal ook weer in het basiselftal terugkeren.

Nederland staat nu op de 2e plaats in de WK-kwalificatiegroep met slechts één punt achterstand op Turkije. Noorwegen heeft evenveel punten als Oranje en maakt dus ook nog alle kans op plaatsing voor het eindtoernooi.

Turkije kan een grote slag slaan

Turkije kan Nederland een flinke kater bezorgen en op een achterstand van vier punten zetten. De Turken moeten dan wel winnen in Amsterdam. Afgelopen week speelde Turkije nog een uitwedstrijd bij Gibraltar. Al na enkele minuten kreeg de ploeg de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar Enes Unal faalde vanaf elf meter. Desondanks won Turkije met 0-3. Het doelsaldo van Turkije is overigens een stuk minder dan die van Oranje. De Turken staan wel nog op de 1e plaats. De ploeg liet de afgelopen week punten liggen, aangezien er gelijk werd gespeeld tegen het nietige Letland en Montenegro. Oranje mag dus niet klagen, maar moet nu wel toeslaan.

Statistieken

– Nederland staat op de 2e plaats met 10 punten
– Nederland verloor met 4-2 in Turkije
– Nederland won onlangs met 4-0 van Montenegro
– Nederland scoorde 16 doelpunten in 5 kwalificatieduels
– Turkije staat op de 1e plaats met 11 punten
– Turkije won onlangs met 0-3 op Gibraltar
– Turkije speelde gelijk tegen Montenegro (2-2)
– Turkije scoorde 15 doelpunten in 5 kwalificatieduels
– Turkije is nog ongeslagen in de WK-kwalificatie

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op het wk 2022 is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.