actueel background image

Voorbeschouwing: Nederland – Mexico (7 oktober 2020)

07 okt 2020 | 11:58 0

Vanavond neemt Frank de Boer voor de eerste keer plaats op de bank bij het Nederlands Elftal. Oranje speelt namelijk een oefenwedstrijd tegen Mexico. De wedstrijd wordt om 20.45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. Het kabinet besloot om drie weken geen toeschouwers meer toe te laten tot voetbalwedstrijden, waardoor ook deze interland weer in een spookdecor zal plaatsvinden.

Vooruitblik

Wij denken dat Nederland er met de winst vandoor gaat. Oranje beschikt over meer kwaliteit en talent en geniet thuisvoordeel. Ondanks het gemis van supporters denken wij dat het een vermakelijk en enerverend duel gaat worden. Frank de Boer zal naar alle waarschijnlijkheid ook enkele debutanten speeltijd geven.

Eerdere ontmoetingen

Nederland speelde op 12 november 2014 voor de laatste keer tegen Mexico. In Amsterdam wisten de Mexicanen met 2-3 te winnen van Oranje. Vier maanden voor de oefeninterland won Oranje wel van Mexico in de achtste finale van het WK-voetbal. Nederland wist in de laatste minuut een strafschop te benutten na een vrije val van Arjen Robben. De winnende strafschop werd koeltjes benut door Klaas-Jan Huntelaar.

Nederland en Mexico stonden tot dusver acht keer tegenover elkaar. Het Nederlands elftal won vier wedstrijden, terwijl de Mexicanen driemaal de winst wisten te pakken. Slechts één wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Drie van de laatste vier onderlinge ontmoetingen werden met 2-1 gewonnen door de Oranje Leeuwen.

De Boer aast op eerste overwinning met Oranje

Frank de Boer heeft voor slechts één debutant meegenomen in zijn definiete selectie. AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners mag zich voor de eerste keer melden bij Oranje. Daarnaast mag ook Owen Wijndal (AZ) opnieuw hopen op zijn debuut. Perr Schuurs (Ajax), Calvin Stengs (AZ) en Myron Boadu (AZ) zijn afgevallen en behoren niet tot de selectie. Donyell Malen (PSV) mag zich na een lange blessure weer melden in de selectie van Oranje. Nederland speelt na het oefenduel tegen Mexico ook nog twee belangrijke interlands tegen Bosnië-Herzegovina en Italië in de UEFA Nations League.

Nederland verloor slechts één van de laatste acht interlands. Er werd verloren van Italië (0-1) en gelijkgespeeld tegen Noord-Ierland (0-0). De overige zes interlands werden allemaal gewonnen, waaronder tegen Polen (1-0) en Wit-Rusland (1-2). In eigen land won Oranje maar liefst drie van de laatste vier wedstrijden. Daarnaast kwam Nederland in negen van de laatste 10 thuiswedstrijden minimaal één keer tot scoren.

Mexico blijft maar winnen

Het Mexicaanse elftal is bezig aan een mooie reeks. De ploeg won de laatste zes gespeelde interlands. Er werd gewonnen van Trinidad & Tobago (2-0), Bermuda (1-5 en 2-1), Panama (3-1 en 0-3) en Guatemala (3-0). Echte weerstand heeft de ploeg dus al een tijdje niet meer gehad. Ruim een jaar geleden speelde Mexico tegen Argentinië en dat duel werd met 4-0 verloren. Desondanks won Mexico wel het laatste duel tegen Nederland. In Amsterdam kwam Carlos Vela tweemaal tot scoren, waardoor Mexico met 2-3 won.

Statistieken

– Nederland won drie van de laatste vier duels tegen Mexico met 2-1
– Nederland won zes van de laatste acht interlands
– Nederland kwam in negen van de laatste 10 thuisduels tot scoren
– Frank de Boer neemt voor de eerste keer plaats op de bank als bondscoach
– Mexico won de laatste zes interlands
– Mexico scoorde in acht van de laatste negen interlands
– Carlos Vela is geblesseerd en zit niet bij de selectie

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.