actueel background image

Voorbeschouwing: Nederland – Italië (7 september 2020)

07 sep 2020 | 13:35 0

De UEFA Nations League begon voor Oranje met een nipte 1-0 overwinning op Polen. Het Nederlands Elftal had de overwinning te danken aan Steven Bergwijn. De Amsterdammer scoorde zijn eerste treffer in Oranje, wat direct een waardevol doelpunt was. Nu wacht er een pittigere tegenstander. Het Italiaanse team speelde verrassend met 1-1 gelijk tegen Bosnië & Herzegovina. Een overwinning op Italië zou een enorme stap naar de Nations League Finals betekenen.

Nederland kan Italië een mokerslag bezorgen

Het is pas de tweede speelronde van de UEFA Nations League, maar Oranje kan zichzelf een enorme dienst bewijzen. Bij een overwinning op de Italianen zal Oranje op een voorsprong van vier punten komen op de ‘Azzurri’. Afgelopen weekend won Nederland met 1-0 van Polen.

De Oranje Leeuwen speelde 90 minuten lang tegen een verdedigend ingestelde ploeg en had daar zichtbaar moeite mee. Desondanks was de winst een feit. Nu wacht het defensief sterke Italië, de hoop op drie punten is groot. In de vorige editie van de Nations League won Nederland ook topduels tegen Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Italië kent goede statistieken tegen Oranje

De Italiaanse ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Bosnië & Herzegovina. Hoewel de Italianen het betere van het spel hadden, moest het ook veel doelpogingen van de bezoekers toestaan. De bekende verdedigers Acerbi en Bonucci beschikken over veel ervaring en kracht. De voorhoede beschikt op zijn beurt over ongekend veel snelheid met spelers als Insigne en Chiesa. De Italiaanse nationale ploeg zal met vertrouwen naar Nederland afreizen. Italië won twee van de laatste drie interlands tegen Oranje. De laatste keer dat Nederland van Italië won, was in 2008.

Statistieken

– Nederland won het eerste Nations League-duel met 1-0 tegen Polen
– Nederland wist in de laatste drie interlands de nul te houden
– Nederland kreeg in één van de laatste 14 duels meer dan één tegendoelpunt
– In vijf van de laatste zeven interlands van Nederland werd er minimaal driemaal gescoord
– Italië speelde het eerste Nations League-duel met 1-1 gelijk tegen Bosnië
– Italië wist in drie van de laatste vijf interlands de nul te houden
– In acht van de laatste tien interlands van Italië werd er minimaal driemaal gescoord

Vooruitblik

Nederland zal een zware kluif hebben aan de Italianen, echter beschikt Oranje simpelweg op dit moment over meer kwaliteit. Wij verwachten dan ook dat Oranje met een minimaal verschil zal winnen en een reuzenstap zet richting de Final Four.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.