actueel background image

Voorbeschouwing: Nederland – Bosnië en Herzegovina (15 november 2020)

15 nov 2020 | 08:15 0

Het Nederlands elftal speelde afgelopen woensdagavond met 1-1 gelijk tegen Spanje. Het was het derde gelijkspel op rij voor Oranje. Nederland won begin september voor het laatst een interland, dus het is wel weer tijd voor een goed resultaat. Nederland zal het in de aankomende wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina moeten doen zonder centrale verdediger Nathan Aké. Hij werd tegen Spanje met een hamstringblessure gewisseld. Bondscoach Frank de Boer besloot om Sven Botman op te roepen als zijn vervanger.

We kijken vooruit naar het Nations League duel dat zondagavond om 18:00 uur afgetrapt wordt.

Vooruitblik

Nederland speelde enkele maanden geleden nog doelpuntloos gelijk in het uitduel in Bosnië en Herzegovina. Oranje was duidelijk de betere ploeg, het kwam alleen niet tot scoren. In vergelijking met het vorige duel moet het Nederlands elftal zijn aanvoerder Virgil van Dijk missen en is ook Nathan Aké niet van de partij. Hoogstwaarschijnlijk zal Daley Blind in de basis starten en is er wederom een basisplaats gereserveerd voor Owen Wijndal.

Het Nederlands elftal heeft een overwinning nodig

Het Nederlands elftal wist geen van de laatste vijf interlands te winnen en zo’n slechte reeks komt niet al te vaak voor. Het vertrek van trainer Ronald Koeman heeft wel wat teweeg gebracht. Nederland verloor van Italië (0-1) en Mexico (0-1). Er werd vervolgens gelijkgespeeld tegen Italië (1-1), Bosnië en Herzegovina (0-0) en Spanje (1-1). In eigen land werden twee van de laatste vijf interlands gewonnen. Nederland speelde overigens nog nooit een thuiswedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. De man in vorm bij Oranje is Donny van de Beek. De middenvelder van Manchester United kwam in de laatste twee duels ook twee doelpunten. Het waren de enige twee doelpunten van Oranje in de laatste vijf interlands.

donny van de beek scoort voor oranje tegen italie

Bosnië en Herzegovina vecht voor laatste kans

Bosnië en Herzegovina staat momenteel op de laatste plaats in Groep 1 met twee punten. Polen gaat verrassend aan de leiding met zeven punten, terwijl Oranje op de derde plaats staat met vijf punten. Het is voor Bosnië en Herzegovina noodzaak om in Nederland te winnen, aangezien het anders vrijwel zeker zal degraderen. De resultaten van Bosnië en Herzegovina in de UEFA Nations League zijn nogal wisselvallig. Het land speelde gelijk tegen Italië en Nederland, maar verloor tweemaal van Polen. Tussendoor werd het Oost-Europese land uitgeschakeld door Noord-Ierland in de play-offs voor het EK 2020. Afgelopen donderdag verloor Bosnië en Herzegovina in eigen land met 0-2 van Iran in een oefeninterland.

Statistieken

– Nederland won geen van de laatste vijf interlands
– Nederland speelde de laatste drie wedstrijden gelijk
– Donny van de Beek scoorde in de laatste twee interlands
– Nederland speelde eerder met 0-0 gelijk in Bosnië en Herzegovina
– Bosnië en Herzegovina won geen van de laatste zes interlands
– Bosnië en Herzegovina kreeg vijf tegendoelpunten in de laatste twee interlands
– Bosnië en Herzegovina verloor afgelopen donderdag met 0-2 van Iran

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.