actueel background image

Voorbeschouwing: Midtjylland – Ajax (3 november 2020)

03 nov 2020 | 10:22 0

Ajax is niet al te best aan de groepsfase van de UEFA Champions League begonnen. Het eerste groepsduel ging met 0-1 verloren tegen Liverpool FC, waarna de ploeg een 2-0 voorsprong verspeelde bij Atalanta Bergamo (2-2). Desondanks kan Ajax zich nog altijd plaatsen voor de knock-outfase van het miljardenbal. Midtjylland verloor tweemaal en lijkt kansloos voor de volgende ronde. Echter kan de ploeg bij een overwinning op Ajax toch nog hopen op een stunt.

Vooruitblik

Ajax wist een goede indruk te maken tegen Liverpool FC en Atalanta Bergamo. In beide wedstrijden was de Amsterdamse ploeg zeker niet minder dan de tegenstander. Dat was wel het geval bij Midtjylland, dat in beide groepsduels duidelijk de onderliggende partij was. Wij voorspellen dan ook een ruime overwinning voor Ajax en drie zeer belangrijke punten.

Midtjylland hoopt op een stunt

Midtjylland staat in eigen land op de 3e plaats in de competitie met 13 punten. De Deense club heeft overigens evenveel punten als de huidige koploper Sonderjyske. Midtjylland won vier van de zeven competitieduels, maar ging kortgeleden nog met 4-1 onderuit bij Nordsjaelland. In de UEFA Champions League gaat het niet veel beter. Er werd in eigen huis met 0-4 verloren van Atalanta Bergamo, na een 0-3 ruststand. Het uitduel bij Liverpool FC werd met 2-0 verloren. In Engeland noteerde de ploeg slechts twee schoten op doel.

Ajax moet winnen in Denemarken

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie en won zes van de zeven competitiewedstrijden. Afgelopen weekend werd Fortuna Sittard in eigen huis met 5-2 verslagen. De middenvelder Davy Klaassen was wederom belangrijk met twee doelpunten. Spits Dusan Tadic kreeg rust en viel pas in de tweede helft in. Ajax verloor slechts één van de laatste zes uitwedstrijden. Er werd onder andere met 0-13 gewonnen bij VVV-Venlo. In de Champions League maakt Ajax nog alle kans op de volgende ronde, al zal er dan wel gewonnen moeten worden bij Midtjylland.

Ajax verloor nogal klungelig van Liverpool, aangezien een eigen doelpunt het verschil maakte. Een week later kwam de Amsterdamse topclub op een 0-2 voorsprong bij Atalanta Bergamo. Echter bracht de Italiaanse ploeg de clubs weer op gelijke hoogte (2-2). Een overwinning bij Midtjylland is eigenlijk een verplichting.

Statistieken

– Midtjylland staat op de 4e plaats in de groep met 0 punten
– Midtjylland verloor vorig weekend met 4-1 in de Deense competitie
– Midtjylland verloor van Atalanta Bergamo (0-4) en Liverpool FC (2-0)
– Midtjylland won zes van de laatste zeven thuiswedstrijden
– Ajax staat op de 3e plaats in de groep met 1 punt
– Ajax scoorde 20 doelpunten in de laatste drie wedstrijden
– Ajax verloor van Liverpool FC (0-1) en speelde gelijk tegen Atalanta Bergamo (2-2)

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.