actueel background image

Voorbeschouwing: Manchester United – Southampton (13 juli 2020)

13 jul 2020 | 15:42 0

Manchester United leek halverwege het seizoen kansloos voor een Champions League-ticket. Niets bleek minder waar, want de ploeg wist geweldige prestaties te leveren en heeft nu de kans om op de derde plaats eindigen. De directe concurrenten Chelsea en Leicester City laten de laatste weken steeds punten liggen, waardoor er weer voldoende kansen zijn voor ‘The Reds’. Daarnaast verkeert Manchester United in een wonderbaarlijk goede vorm. Southampton zou dan ook een relatief eenvoudige opgave moeten zijn voor thuisploeg.

Bekijk hieronder de huidige vorm van beide ploegen en onze vooruitblik.

Vooruitblik

Manchester United heeft de punten hard nodig en zal gemotiveerd aan de start verschijnen. Het seizoen is voor Southampton al een lange tijd afgelopen, aangezien de ploeg nergens meer voor speelt. Bruno Fernandes gaat hoogstwaarschijnlijk een essentiële rol vertolken. Wij verwachten een ruime overwinning voor de thuisploeg.

Imposante reeks van Manchester United

De supporters van Manchester United hebben de laatste weken weinig te klagen. De ploeg was al voor de coronastop bezig aan een mooie reeks overwinningen en wist de lijn door te trekken na de korte stop. Manchester United is al 17 duels op rij ongeslagen. De club won zelfs 12 van de 17 wedstrijden. Dit komt mede door het aantrekken van de middenvelder Bruno Fernandes. Sinds de komst van de Portugees verloor United geen enkel duel meer. Fernandes kwam zelf al zevenmaal tot scoren en was zes keer de aangever.

Southampton is al klaar

Het seizoen van Southampton is al een tijdje klaar. De ploeg staat in de middenmoot. Het maakt geen kans meer op een Europees ticket en ook degradatie is al tijden afgewend. Op 5 juli wist de ploeg wel voor een stunt te zorgen door met 1-0 te winnen van Manchester City. Eerder dit seizoen speelde de ploeg in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Manchester United. Echter won Southampton geen van de laatste acht duels tegen de aankomende opponent. Vorig seizoen werd er met 3-2 verloren op Old Trafford.

Statistieken

– Manchester United verloor geen van de laatste 17 wedstrijden
– Manchester United won 12 van de laatste 17 wedstrijden
– Manchester United kreeg slechts in 5 van de laatste 17 duels een tegendoelpunt
– Manchester United kwam in de laatste vier competitieduels minimaal driemaal tot scoren
– Manchester United won vorig seizoen met 2-1 van Southampton
– Southampton won vier van de laatste 12 wedstrijden
– Southampton speelde het laatste duel met 1-1 gelijk tegen Everton
– Southampton wist maar in één van de laatste zeven wedstrijden de nul te houden

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de premier league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.