actueel background image

Voorbeschouwing: Letland – Nederland (8 oktober 2021)

08 okt 2021 | 11:43 0

Vrijdagavond 8 oktober (20:45 uur) speelt Nederland wederom een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd. Oranje gaat op bezoek bij het nietige Letland en is dan ook de grote favoriet. Bondscoach Louis van Gaal verwacht een beter Oranje dan in de vorige interlandperiode. De Letten hebben een vrij nietszeggende ploeg en maken ook geen kans meer op deelname aan het internationale eindtoernooi.

Vooruitblik

In maart dit jaar wist Oranje nog met 2-0 te winnen van Letland. Het Nederlands elftal had in dat duel 75% balbezit en wist negen schoten op doel te noteren, tegenover slechts twee doelpogingen van de Letten. Kwalitatief gezien is Oranje op iedere positie beter. De verwachting is dan ook dat Nederland met een ruim verschil zal gaan winnen in Riga. Een doelpuntje of vier zou de ploeg wel moeten kunnen maken. De nul houden lijkt geen probleem te vormen, aangezien de Letten slechts één van de laatste drie duels wist te scoren en dat was tegen Gibraltar.

Letland speelt voor de eer

Letland staat op de 5e plaats in de kwalificatiegroep en kan deelname aan het WK al vergeten. De Letten verloren onlangs met 0-2 van Noorwegen en speelde doelpuntloos gelijk tegen Montenegro. Eerder dit jaar verloor Letland nog met 2-0 van Oranje. Letland heeft geen sterspelers in de selectie en ging laatst nog met 7-1 ten onder tegen Duitsland. Het is voor de Letten zaak om Oranje zo lang mogelijk van scoren af te houden, zodat het nog mag hopen op een goed resultaat. Echter mag Nederland de aankomende tegenstander niet onderschatten. In de WK-kwalificatie wist Letland namelijk nog te stunten in Turkije (3-3).

Nederland kan zijn slag slaan

Nederland kan bij winst zijn slag zijn in de WK-kwalificatiegroep. Op hetzelfde moment spelen namelijk ook de concurrenten Turkije en Noorwegen tegen elkaar. In de vorige interlandperiode wist de ploeg van Louis van Gaal goede resultaten te boeken en de koppositie te pakken. Er werd gelijkgespeeld in Noorwegen (1-1) en gewonnen van Montenegro (4-0) en Turkije (6-1). Het frivole voetbal was weer terug en dat was alweer een tijdje geleden. Nederland won de laatste vier interlands tegen Letland en incasseerde daarin geen enkele tegentreffer. Hoogstwaarschijnlijk krijgen de nieuwe namen Noa Lang en Mark Flekken ook speeltijd in de interlandperiode, wellicht ook tegen Letland.

Statistieken

– Letland staat op de 5e plaats in de poule met 5 punten
– Letland scoorde nog nooit tegen Nederland
– Letland verloor eerder met 2-0 in Nederland
– Letland scoorde in één van de laatste drie duels
– Nederland staat op de 1e plaats in de poule met 13 punten
– Nederland scoorde 11 doelpunten in de laatste drie interlands
– Nederland won de laatste vier duels tegen Letland

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op het wk 2022 is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.