actueel background image

Voorbeschouwing Keuken Kampioen Divisie: krakers op vrijdag

17 feb 2023 | 09:00 0

PEC Zwolle en Heracles Almelo zijn hard op weg naar de Eredivisie, maar een uitglijder kan de spanning weer terugbrengen. Deze vrijdag een bomvolle agenda in de Keuken Kampioen Divisie met een aantal heerlijke wedstrijden. 

ADO in vorm ontvangt koploper

Sinds Dick Advocaat trainer is gaat het goed met ADO Den Haag. De ploeg staat in de kwartfinale van de KNVB beker en verloor al negen wedstrijden op rij niet meer. Vrijdag wacht met PEC Zwolle een echte test. Zwolle is koploper en staat al met anderhalf been in de Eredivisie. De voorsprong op nummer drie Almere City is liefst vijftien punten. Neemt PEC de lastige horde ADO ook of heet Advocaat een masterplan?

Vrijdag 20.00 uur: ADO Den Haag – PEC Zwolle

Almere wil Eredivisie-droom in leven houden

Heel stiekem dromen ze in Almere nog van directe promotie. De achterstand op een directe promotieplek bedraagt acht punten. Dat is veel, maar ik de Keuken Kampioen Divisie is niets onmogelijk. Heracles, dat nu tweede staat, morst na de winterstop regelmatig punten. Hoop doet leven. Om die hoop levend te houden moet er vrijdag in eigen huis gewonnen worden van nummer achttien Helmond Sport. Appeltje eitje zou je denken.

Vrijdag 20.00 uur: Almere City FC – Helmond Sport

Laagvlieger Dordrecht ontvangt VVV-Venlo

Nummer zes VVV-Venlo gaat vrijdag op bezoek bij FC Dordrecht. De Schapenkoppen staan vijftiende en draaien een moeizaam seizoen. Dat wordt dus drie punten ophalen en feestend richten Limburg voor Carnaval, althans dat zou je denken. Begin dit seizoen gleed VVV namelijk in eigen huis verrassend uit tegen Dordrecht. De Limburgers zijn dus gewaarschuwd.

Vrijdag 20.00 uur: FC Dordrecht – VVV-Venlo

Topper in Almelo

Van de laatste zeven wedstrijden won Heracles Almelo er slechts twee. Daarmee maken ze het onnodig spannend in de strijd om promotie. Voor de winterstop leken zij namelijk al zo goed als gepromoveerd. De ploeg wankelt, maar heeft nog altijd een grote voorsprong. Vrijdag komt Willem II op bezoek. Bij een Nederlaag tegen de Tilburgers is de spanning weer echt terug. En Willem II neemt alleen genoegen met drie punten. Zij zijn in vorm en wonnen de laatste drie wedstrijden.

Vrijdag 20.00 uur: Heracles Almelo – Willem II

Carnaval in Wijdewormer

Op het AFAS Trainingscomplex neemt Jong AZ het vrijdag op tegen FC Den Bosch. De kans is groot dat veel Bossche supporters de voorkeur die avond geven aan Carnaval. Al zullen er die hards zijn die in hun boevenpak naar Wijdewormer afreizen om hun club te steunen. Bij winst mag Den Bosch stiekem weer naar de play-offs kijken. Al zijn die nog heel ver weg. Iedere nederlaag nu kan fataal zijn.

Vrijdag 20.00 uur: Jong AZ – FC Den Bosch

Telstar wil grote clubs van zich afhouden

Telstar staat op een knappe negende plaats en dat zou aan het eind van het seizoen play-offs betekenen. Maar de voorsprong op de concurrentie is klein en die concurrentie is niet misselijk. Achter Telstar staan Roda JC, NAC Breda, ADO Den Haag en De Graafschap. Allemaal ploegen die play-offs moeten halen. Voor Telstar zou het een mooi toetje zijn. Maar eerst nog veertien hoofdgerechten. Te beginnen met Jong PSV.

Vrijdag 20.00 uur: Telstar – Jong PSV

FC Eindhoven moet crisis bezweren

Lang deed FC Eindhoven mee op de bovenste plekken, maar de daling is ingezet. De ploeg van Rob Penders verloor de laatste drie wedstrijden allemaal. Nog altijd staat Eindhoven op een prima vijfde plaats, maar de concurrentie komt dichter en dichterbij. Een bezoek aan de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie zou normaal gesproken drie punten op moeten leveren. Kan Eindhoven een ‘crisis’ bezweren?

Vrijdag 20.00 uur: TOP Oss – FC Eindhoven

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.