actueel background image

Voorbeschouwing: Juventus – SS Lazio (20 juli 2020)

20 jul 2020 | 12:53 0

Juventus kan maandagavond profiteren van het puntverlies van Internazionale. De Oude Dame trapt om 21:45 uur een thuisduel af tegen SS Lazio. Juventus staat momenteel op 1e plaats met 77 punten en kan bij winst het gat met Internazionale vergroten tot acht punten. SS Lazio staat op de 4e plaats en is al vrijwel zeker van deelname aan de UEFA Champions League. Beide teams verkeren in topvorm en het kan dan ook een spannende wedstrijd gaan worden.

Vooruitblik

Juventus kan de titel al bijna ruiken en zal azen op revanche tegen SS Lazio. De thuisploeg moet vooral verdedigend wel beter voor de dag gaan komen. Wij verwachten een overwinning voor Juventus, maar SS Lazio zal zeker wel tot scoren gaan komen in Turijn.

Juventus kan de titel al bijna ruiken

Juventus won sinds 2012 alle landstitels in de Serie A en kan dit seizoen haar 36e landstitel veroveren. De koploper van de Serie A kan bij een overwinning op 80 punten komen, oftewel acht punten voorsprong van de concurrent Internazionale. Aangezien er dan nog maar vier duels te spelen zijn lijkt de titel een zekerheid. Juventus presteert uitermate goed in thuiswedstrijden, maar moet de laatste weken veel tegendoelpunten incasseren. Juventus scoorde zevenmaal in de laatste drie duels, maar wist daarin slechts twee punten te behalen.

Juventus landskampioen

Juventus speelde met 3-3 gelijk tegen Sassuolo en pakte ook een punt tegen Atalanta Bergamo (2-2). Er werd verrassend met 4-2 verloren op bezoek bij AC Milan. De voetbalclub uit Turijn heeft dan ook geluk dat het een grote voorsprong wist te bewerkstelligen in de voorgaande wedstrijden. Juventus won 14 van de laatste 16 thuisduels in de Serie A en ging geen enkele keer onderuit.

SS Lazio trefzeker in uitwedstrijden

SS Lazio begon geweldig aan het seizoen 2019/2020 en leek een titelkandidaat. Echter viel de ploeg ver weg en sinds de hervatting van het seizoen gaat het een stuk minder. Er werd in de laatste drie duels tweemaal verloren en één keer gelijkgespeeld. Er werd alleen een punt gepakt in het duel tegen Udinese (0-0). Desondanks staat SS Lazio op de 4e plaats en zal het die plek hoogstwaarschijnlijk niet meer weggeven. In de laatste vijf wedstrijden moest SS Lazio maar liefst negen tegendoelpunt incasseren. De ploeg kwam zelfs 26 keer tot scoren in de laatste 16 uitduels.

Statistieken

  • Juventus staat op de 1e plaats met 77 punten
  • Juventus is dit seizoen ongeslagen in eigen huis
  • Juventus moest 11 tegentreffers toestaan in de laatste vijf wedstrijden
  • Juventus wist in 14 van de laatste 16 thuisduels een overwinning te boeken
  • SS Lazio staat op de 4e plaats met 69 punten
  • SS Lazio verloor drie van de laatste vijf duels
  • SS Lazio kwam 26 keer tot scoren in de laatste 16 uitduels
  • SS Lazio kreeg negen tegendoelpunten in de laatste vijf wedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de serie a is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.