actueel background image

Voorbeschouwing: Italië – Spanje (Nations League)

06 okt 2021 | 17:26 0

De Italianen spelen vanavond in de halve finale van de UEFA Nations League tegen Spanje. In het San Siro (Milaan) zal om 20:45 uur worden afgetrapt. De Italiaanse selectie lijkt onverslaanbaar en is de grote favoriet. Dat komt mede doordat het een thuiswedstrijd zal zijn voor Italië. De Spanjaarden moeten alle internationals van Real Madrid missen en staan voor de zware taak om te stunten tegen de regerend Europees Kampioen.

Vooruitblik

In één wedstrijd zal worden beslist welk land zich kwalificeert voor de finale van de UEFA Nations League. Er zijn enkel nog toplanden over in de competitie. Naast de Italianen en Spanjaarden zal de andere halve finale gaan tussen België en Frankrijk. De verwachting is dat één van die twee landen het moet gaan opnemen tegen Italië. De Europees Kampioen heeft al 37 interlands op rij geen wedstrijd meer verloren, dat zegt genoeg. De verwachting is een overwinning voor het thuisland en weinig doelpunten.

Italianen op ramkoers

De Italianen beleven één van de beste jaren ooit. De nationale ploeg won het EK-voetbal, de laatste keer was in 1968. In het gehele toernooi werd er niet verloren, mede tegen de Belgen en Zwitserland. In de duels tegen Spanje en Engeland moesten strafschoppen de beslissing brengen. Italië is 37 duels op rij ongeslagen en hoopt daar nu een 38e wedstrijd aan vast te plakken.

De Italiaanse selectie won na het EK alleen met 5-0 van het nietige Liechtenstein, dat was geen verrassing. Echter werd er tegen Zwitserland en Bulgarije gelijkgespeeld. De laatste nederlaag werd in september 2018 geleden tegen de Portugese ploeg (0-1). Italië moet wel diverse spelers missen, waaronder de spits Ciro Immobile. Er blijft nog voldoende kwaliteit over met spelers zoals Chiesa, Verratti en Locatello.

Spanje aast op revanche

De Spanjaarden gingen op het EK nog na strafschoppen onderuit in de halve finale, uitgerekend tegen de Italianen. De ploeg zal dus azen op revanche. Bondscoach Luis Enrique heeft er wederom voor gekozen om geen enkele speler van Real Madrid in de selectie op te nemen, net zoals op het Europees Kampioenschap. Daarentegen werd wel het 17-jarige toptalent Gavi van FC Barcelona opgenomen in de selectie. De jonge speler kan zomaar de jongste spelers ooit in het Spaanse elftal worden. Spanje verloor onlangs van Zweden, maar wist wel de volle buit te pakken tegen Kosovo en Georgië.

Statistieken

Italië is al 37 interlands op rij ongeslagen
– Italië won nog van Spanje in de halve finale op het EK
– Italië mist aanvaller Ciro Immobile
– Italië won twee van de laatste vijf interlands tegen Spanje (binnen reguliere speeltijd)
– Spanje won de laatste twee interlands
– Spanje won één van de laatste twee uitduels
– Spanje won in 2000 voor het laatst een uitduel bij de Italianen

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.