actueel background image

Voorbeschouwing: Italië – Nederland (14 oktober 2020)

14 okt 2020 | 11:06 0

In Groep 1 van de UEFA Nations League ligt alles nog open. Italië gaat momenteel aan kop met 5 punten uit drie wedstrijden, gevolgd door Nederland en Polen met 4 punten. De toplanden hebben punten laten liggen. Nederland wist vorig weekend wederom niet te winnen. Oranje kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Bosnië & Herzegovina. Oranje mag van geluk spreken dat de Italiaanse selectie eveneens met 0-0 gelijkspeelde in Polen. Hierdoor kan Nederland woensdagavond de koppositie overnemen in de groep, al zal er dan wel gewonnen moeten worden in Italië.

Vooruitblik

Het Nederlands elftal is niet in goede vorm en moet uitgerekend nu naar Italië afreizen. De Italianen zijn bijzonder sterk in thuiswedstrijden en zijn dan ook de grote favoriet. Wij verwachten een wedstrijd met weinig doelpunten, waarbij de ploegen vooral in de beginfase het zekere voor het onzekere zullen nemen.

Italië verliest nooit in eigen land

De Italiaanse ploeg staat op de 1e plaats in de Nations League-groep met Nederland, Polen en Bosnië & Herzegovina. Het land kan bij een overwinning op Oranje een enorme stap zetten richting de Finals. Een verrassing zou dat niet zijn. Italië is namelijk oppermachtig in eigen land. De laatste 18 thuiswedstrijden werden allemaal niet verloren. Sterker nog, de Italianen wonnen zeven van de laatste acht thuiswedstrijden. Eerder dit jaar wist Italië ook al met 0-1 te winnen in de Johan Cruijff Arena en die overwinning was volkomen terecht. Het gaat dan ook een loodzware avond worden voor Nederland.

Ploeterend Oranje

Het Nederlands elftal kent een moeilijke periode. De magie van trainer Ronald Koeman lijkt verdwenen en het voelt onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer nog wat onwennig aan. Nederland verloor vorige week een oefenwedstrijd tegen Mexico (0-1) en speelde gelijk tegen Bosnië & Herzegovina (0-0). Eerder werd er al met 0-1 verloren van de Italianen. Nederland kwam in de laatste drie wedstrijden niet tot scoren en dat is een pijnlijke statistiek. Gelukkig mag Memphis Depay na zijn schorsing wel weer in de basis starten tegen Italië. In 2018 speelde Oranje een oefenduel in en tegen Italië, dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

memphis depay schiet bal nederlands elftal

Statistieken

– Italië speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen Polen
– Italië won zeven van de laatste acht interlands in eigen land
– Italië is al 18 thuiswedstrijden op rij ongeslagen
– Italië won eerder met 0-1 in Nederland
– Nederland speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen Bosnië & Herzegovina
– Nederland verloor de laatste drie interlands
– Nederland kwam niet tot scoren in de laatste drie interlands
– Nederland kan weer beschikken over Memphis Depay

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.