actueel background image

Voorbeschouwing: Gibraltar – Nederland (30 maart 2021)

30 mrt 2021 | 15:40 0

Het Nederlands elftal moet dinsdagavond aan het doelsaldo gaan werken. Na een teleurstellende 4-2 nederlaag in Turkije, werd er afgelopen weekend met 2-0 gewonnen van het nietige Letland. Het uitduel bij Gibraltar moet niet alleen gewonnen worden, maar ook met een groot verschil. De kans is groot dat aan het einde van de rit het doelsaldo de beslissende factor zal zijn in de WK kwalificatiereeks. De grote vraag is met hoeveel doelpunten verschil Oranje vanavond zal gaan winnen.

Vooruitblik

Nederland beschikt over een elftal vol met topspelers, terwijl Gibraltar het met onbekende en onervaren spelers moet doen. Het kwaliteitsverschil is gigantisch. Nederland moet proberen het verschil ook daadwerkelijk in doelpunten uit te drukken. Er werd tegen het kleine Letland slechts tweemaal gescoord, wat veel te weinig was. Er zal tegen Gibraltar met een veel ruimer verschil gewonnen moeten worden. Wij verwachten dan ook minimaal zeven goals van het Nederlands elftal.

Gibraltar bij voorbaat al kansloos

Gibraltar speelde al twee duels in de WK-kwalificatie en beide wedstrijden gingen kansloos verloren. Er werd kortgeleden met 0-3 verloren van Noorwegen. De Noren waren de baas met 27 doelpogingen, terwijl het thuisland slechts één schot wist te noteren. Desondanks was het knap dat Gibraltar de teller van Noorwegen op drie wist te houden. Gibraltar kwam tegen Montenegro wel tot scoren, maar het verloor met 4-1. De kans lijkt klein dat Gibraltar een resultaat zal gaan boeken tegen Oranje.

Nederland heeft goals nodig

Het Nederlands elftal ging met 4-2 onderuit in Turkije. Het was een valse start voor Oranje. Enkele dagen later wist de nationale ploeg zich te revancheren door met 2-0 te winnen van Letland. Nederland noteerde 35 schoten tegen de Letten. De openingstreffer kwam op naam van Steven Berghuis en het tweede doelpunt werd gescoord door Luuk de Jong. Nederland speelde nog nooit een interland tegen Gibraltar. De kans lijkt groot dat Oranje wederom met Klaassen, Luuk de Jong en Berghuis aan de start zal gaan verschijnen.

Statistieken

– Gibraltar staat op de 195e plaats op de wereldranglijst van de FIFA
– Gibraltar verloor met 0-3 van Noorwegen en met 4-1 van Montenegro
– In de laatste twee duels van Gibraltar werden er 27 hoekschoppen toegekend
– Gibraltar won twee van de laatste 20 interlands
– Nederland staat op de 14e plaats op de wereldranglijst van de FIFA
– Nederland verloor met 4-2 van Turkije en won met 2-0 van Letland
– Nederland won drie van de laatste vier interlands
– Nederland speelde nog nooit tegen Gibraltar

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.