actueel background image

Voorbeschouwing: Feyenoord – PSV (Eredivisie 2020/2021)

30 jan 2021 | 14:12 0

Zondag is een hele speciale dag voor de liefhebbers van topvoetbal. In de Eredivisie staan twee prachtige wedstrijden op het programma. Ajax en AZ sluiten het weekend af, maar vlak daarvoor kunnen wij gaan genieten van het duel tussen Feyenoord en PSV. De Rotterdammers verloren de laatste twee wedstrijden en kunnen zich geen nieuwe misstap veroorloven. De Eindhovenaren zijn nog altijd nadrukkelijk een titelkandidaat en moeten in het spoor van Ajax blijven.

Vooruitblik

Gezien de huidige vorm van beide ploegen is PSV de favoriet. De Eindhovenaren zijn bezig aan een wonderbaarlijk sterke reeks. PSV presteert sterk in uitduels en kreeg al drie duels op rij geen tegentreffer te verwerken. Feyenoord verloor al drie competitiewedstrijden op rij. Echter is Feyenoord een ware angstgegner voor PSV, het kan dus nog wel eens een bijzonder gevecht gaan worden in Rotterdam.

Feyenoord ijzersterk in De Kuip

Feyenoord staat momenteel op de 5e plaats in de Eredivisie met 35 punten. De achterstand op PSV is opgelopen tot maar liefst 8 punten. Winst is wellicht het enige waar de club nog iets aan heeft aankomende zondag.

Feyenoord wist geen van de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie te winnen. Er werd verloren van Ajax (1-0), AZ (2-3) en sc Heerenveen (3-0). Tussendoor werd wel de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt, dankzij een 3-2 overwinning op Heracles Almelo.

De Rotterdamse club behaalde dit seizoen meer punten in de uitduels dan op eigen veld. Echter verloor Feyenoord pas één wedstrijd in De Kuip en dat was tegen AZ. De thuisduels tegen de aankomende opponent leverde in het verleden wel goede resultaten op. Feyenoord won vier van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen PSV. Vorig seizoen won de ploeg met 3-1, dankzij een hattrick van smaakmaker Steven Berghuis. Feyenoord kwam in drie van de laatste vier thuisduels minimaal tweemaal tot scoren.

Feyenoord logo

PSV ontmoet angstgegner

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 43 punten. De Eindhovense club is flink gestegen op de ranglijst en wist zichzelf weer tot titelkandidaat te ontpoppen. PSV won de laatste vier wedstrijden en heeft de smaak duidelijk te pakken.

De ploeg won 13 van de laatste 17 wedstrijden en verloor slechts één wedstrijd. PSV won de laatste drie wedstrijden zonder een tegendoelpunt te incasseren. Daarnaast is PSV al sinds eind november 2020 ongeslagen in uitwedstrijden. Sterker nog, de laatste drie uitduels werden gewonnen.

De Eindhovenaren moeten het aankomende zondagmiddag wel gaan opnemen tegen een ware angstgegner. PSV won geen van de laatste vijf wedstrijden tegen Feyenoord. Slechts één van de laatste vijf uitduels in Rotterdam werd gewonnen, de overige vier duels gingen verloren. In februari 2018 won PSV voor de laatste keer van Feyenoord. De laatste onderlinge ontmoeting eindigde in 1-1 in het Philips Stadion.

Statistieken

– Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie
– Feyenoord won vier van de laatste negen thuisduels (Eredivisie)
– Feyenoord verloor de laatste drie competitieduels
– Feyenoord is al vijf duels op rij ongeslagen tegen PSV
– Feyenoord won vier van de laatste vijf thuisduels tegen PSV
– PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie
– PSV won 13 van de laatste 17 wedstrijden
– PSV won in 2018 voor het laatst in Rotterdam
– PSV won de laatste drie uitduels

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.