actueel background image

Voorbeschouwing: Dinamo Zagreb – Feyenoord (22 oktober 2020)

22 okt 2020 | 18:29 0

Donderdagavond (21:00 uur) kan Feyenoord zich gaan opmaken voor een loodzware opdracht. De Rotterdammers beginnen het Europese seizoen met een uitwedstrijd bij Dinamo Zagreb. De Kroatische club is bijzonder sterk in thuiswedstrijden. Het verleden heeft uitgewezen dat Feyenoord de laatste jaren juist ondermaats presteert in Europese uitduels.

Vooruitblik

Feyenoord moet in de eerste 15 minuten zien te overleven. Dinamo Zagreb zal hoogstwaarschijnlijk stormachtig uit de startblokken schieten. Daarna ligt het helemaal open. De thuisploeg had namelijk ook veel problemen met het nietige Flora uit Estland en dat zegt veel. Feyenoord zal sowieso tot scoren en minimaal één punt meer naar huis nemen.

Dinamo Zagreb blijft maar winnen

Dinamo Zagreb won de landstitel in 14 van de laatste 15 seizoenen. De club wist daarnaast in diezelfde tijd ook nog achtmaal het nationale bekertoernooi te winnen. De Kroaten kennen dan ook amper weerstand in eigen land. Dinamo Zagreb staat momenteel op de 1e plaats in de eigen competitie en won zes van de laatste zeven thuiswedstrijden. Afgelopen weekend werd er met 3-2 gewonnen van Gorica. Dinamo Zagreb werd in de voorrondes van de UEFA Champions League uitgeschakeld. In de play-offs voor de Europa League werd er met 3-1 gewonnen van Flora uit Estland. Het klinkt allemaal heel overtuigend, maar Feyenoord kan de Kroaten pijn gaan doen in eigen huis.

Feyenoord is nog ongeslagen

Feyenoord is redelijk aan het seizoen begonnen en is nog altijd ongeslagen. Er werd gewonnen van PEC Zwolle (0-2), ADO Den Haag (4-2) en Willem II (1-4). Echter werd er ook gelijkgespeeld tegen FC Twente (1-1) en Sparta Rotterdam (1-1). Desondanks verwachten wij een gemotiveerde ploeg aan de aftrap verschijnen. In de laatste 19 wedstrijden (officieel) kwam Feyenoord steeds tot scoren. Feyenoord mist Bozenik, Fer, Sinisterra en Van de Beek. De aanvallende krachten van de Rotterdammers kunnen nog wel eens het verschil gaan maken op de donderdagavond.

Statistieken

– Dinamo Zagreb kreeg in de laatste negen wedstrijden minimaal één tegendoelpunt
– Dinamo Zagreb verloor maar één van de laatste negen Europese thuisduels
– Dinamo Zagreb won zes van de laatste zeven thuisduels
– Dinamo Zagreb moest in de laatste vier thuisduels een tegentreffer toestaan
– Feyenoord kwam in de laatste 19 duels tot scoren
– Feyenoord kreeg in de laatste vier duels minimaal één tegendoelpunt
– Feyenoord verloor de laatste drie uitduels in Europa

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.