actueel background image

Voorbeschouwing: CSKA Moskou – Feyenoord (26 november 2020)

26 nov 2020 | 11:31 0

In de UEFA Europa League is het voor sommige clubs alles of niks. Donderdagavond staat Feyenoord voor de zware taak om in Rusland een overwinning te boeken tegen de topclub CSKA Moskou. De thuisploeg moet winnen, anders kan het de volgende ronde zo goed als vergeten. De verschillen in Groep K zijn dan ook erg klein. Dinamo Zagreb gaat met 5 punten aan de leiding, gevolgd door Wolfsberger en Feyenoord met 4 punten. CSKA Moskou pakte pas twee punten.

Vooruitblik

CSKA Moskou en Feyenoord moeten het beide doen zonder veel belangrijke spelers. Echter liet Feyenoord afgelopen weekend zien dat het over veel veerkracht beschikt. Er werd met 10 man alsnog gewonnen van Fortuna Sittard en dat geeft vertrouwen. Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers al van CSKA Moskou. Wij verwachten dan ook een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen. De Russen moeten winnen, dus kunnen zich niet gaan ingraven.

CSKA Moskou moet de hoop levend houden

CSKA Moskou heeft één groot voordeel. Donderdagavond zal de temperatuur in de Russische stad onder het vriespunt liggen en het gaat hoogstwaarschijnlijk sneeuwen. De Russen kunnen dit wellicht beter hebben dan de bezoekende ploeg. Daarnaast kent CSKA Moskou ook een prima reeks wat betreft de thuiswedstrijden. De koploper van de Russische voetbalcompetitie verloor slechts één van de laatste negen thuiswedstrijden. Daarnaast is de ploeg ook al vijf thuisduels op rij ongeslagen in de Europese competities. Echter werd er in de vorige speelronde wel verloren op bezoek in Rotterdam. Diverse spelers ontbreken bij CSKA Moskou, waaronder Dzagoev, Fuchs en Fernandes.

Feyenoord met geblesseerde spelers naar Rusland

Feyenoord moet ook veel basisklanten missen. De ziekenboeg van de Rotterdamse club begint steeds voller te raken. Justin Bijlow, Róbert Bozenik, Christian Conteh, Ridgeciano Haps, Leroy Fer, Luis Sinisterra en Tyrell Malacia zijn geblesseerd maar zijn wel in het vliegtuig gestapt. Feyenoord kent de laatste jaren veel problemen in Europese uitduels. Slechts één van de laatste acht uitwedstrijden in Europa werd gewonnen. Pijnlijke statistieken. Het is dus tijd voor de ploeg van trainer Dick Advocaat om de slechte reeks te beëindigen.

Statistieken

– CSKA Moskou won twee van de laatste vijf duels
– CSKA Moskou is al vijf thuisduels op rij ongeslagen
– CSKA Moskou verloor slechts één van de laatste negen thuisduels
– In drie van de laatste vijf wedstrijden van CSKA Moskou werd er driemaal of vaker gescoord
– CSKA Moskou moet winnen om nog kans te kunnen maken op de volgende ronde
– Feyenoord won vier van de laatste vijf duels
– Feyenoord won vorig weekend met 1-3 bij Fortuna Sittard met 10 man
– Feyenoord wist geen van de laatste vier uitduels in Europa te winnen
– In vier van de laatste vijf duels van Feyenoord werd er drie keer of vaker gescoord

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.