actueel background image

Voorbeschouwing Champions League: het miljoenenbal gaat los

14 feb 2023 | 09:00 0

Eindelijk gaat de Champions League weer van start. Voetbal op het allerhoogste niveau. Dat blijft voor voetballiefhebbers het mooiste. Wij blikken vooruit op de eerste vier wedstrijden in de achtste finales met als absolute kraker PSG – FC Bayern München. 

Clash tussen favorieten

Het is crisis in Parijs. Best gek wanneer je vijf punten voorstaat op de concurrentie in eigen land, maar de ploeg verloor al twee keer op rij. Dat pikken de fans niet. En dat allemaal vlak voor de clash tegen FC Bayern München. Kampioen worden is het minste dat de supporters mogen verwachten, maar dat ene echte grote succes blijft maar uit. PSG moet en zal de Champions League winnen. En hoeveel pech heb je dan als je in de achtste finale een andere topfavoriet treft en zelf hopeloos uit vorm bent.

Bayern zit er juist na een minder fase weer lekker in en won de afgelopen drie wedstrijden met speels gemak. Dit weekend werd VfL Bochum met 3-0 verslagen. Het moge dan ook duidelijk zijn dat Der Rekordmeister de favoriet is dinsdag.

Dinsdag 21:00 uur: Paris Saint-Germain – FC Bayern München

Spurs wil zich revancheren in Europa

AC Milan won dit weekend eindelijk weer eens in de eigen competitie. Dat was voor het eerst sinds de winterstop. Komen de Milanezen net op tijd in vorm? Dinsdag wacht Tottenham Hotspur in de Champions League. De Spurs wonnen onlangs nog van Manchester City, maar kregen dit weekend een enorme klap in de Premier League.

Op bezoek bij Leceister City kregen de Spurs met 4-1 op de broek. Kunnen zij zich op bezoek bij Milan herstellen van deze zeperd?

Dinsdag 21:00 uur: AC Milan – Tottenham Hotspur

Dortmund in vorm ontmoet miljardenploeg in crisis

Dortmund doet het goed in eigen land. Die Borussen wonnen na de winterstop alles en daardoor doen ze weer mee om de titel. In Europa hopen ze die vorm door te trekken en Chelsea lijkt daarvoor de ideale tegenstander. The Blues wonnen slechts twee van hun laatste tien wedstrijden en staan negende in de Premier League.

In de winterstop werd een blik versterkingen gehaald en werd er met miljoenen gesmeten in Londen, maar resultaat levert dat nog niet op. De Champions League kan het seizoen redden, maar dat moet er eerst resultaat worden behaald in Dortmund. Dat gaat een flinke klus worden, zeker in een stadion met ruim 80.000 bloedfanatieke Duitsers.

Woensdag 21:00 uur: Borussia Dortmund – Chelsea

Roger Schmidt op bezoek in Brugge

De wedstrijd die het minst tot de verbeelding spreekt is die tussen Club Brugge en Benfica. Club won na de winterstop slechts één keer en dus is het Benfica van Roger Schmidt de grote favoriet woensdag. Benfica is de koploper van Portugal en verloor in eigen land pas één keer. In de Champions League werd ook indruk gemaakt. De Portugezen werden eerste in een poule met Juventus en Paris Saint-Germain. Brugge is dus gewaarschuwd.

Woensdag 21:00 uur: Club Brugge – Benfica

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.