actueel background image

Voorbeschouwing: Bosnië & Herzegovina – Italië (18 november 2020)

18 nov 2020 | 12:51 0

De Italiaanse voetbalploeg kan zich woensdagavond gaan kwalificeren voor de UEFA Nations League Finals. Er dient alleen nog gewonnen te worden op bezoek in Bosnië & Herzegovina. Normaal gesproken zou dat geen enkel probleem moeten zijn voor de Italianen. Bosnië & Herzegovina staat op de laatste plaats in de groep en speelt enkel nog voor de eer. Het thuisland verloor onlangs nog in Amsterdam en wist daar amper kansen te creëren. Het lijkt ons sterk dat er een stunt aan zit te komen.

Vooruitblik

Het nationale elftal van Italië speelde onlangs nog Polen compleet van de mat. De Italianen hebben de smaak te pakken en kunnen zich nu gaan verzekeren van de Finals in de Nations League. Wij verwachten dat Italië met gemak zal gaan winnen bij Bosnië & Herzegovina, mogelijk zelfs met ruime cijfers.

Matige prestaties van Bosnië & Herzegovina

Bosnië & Herzegovina wist na vijf duels in de Nations League pas twee punten te pakken. Opvallend genoeg werd er in Italië wel een punt gepakt, al kwam daar wel het nodige geluk bij kijken. Bosnië & Herzegovina heeft weinig plezier weten te halen uit de promotie naar de A-groep en zal direct weer degraderen. Afgelopen weekend verloor Bosnië & Herzegovina kansloos in Nederland en vlak daarvoor ging de ploeg ook met 2-0 onderuit tegen Iran. In Polen liep het land ook tegen de lamp en verloor het met 3-0. Bosnië & Herzegovina krijgt te eenvoudig doelpunten tegen en juist het sterke Italië beschikt over aanvallers van wereldformaat.

Zelfverzekerd Italië moet winnen in Bosnië

De Italianen hebben plaatsing voor de UEFA Nations League Finals helemaal in eigen hand. Er dient alleen nog gewonnen te worden bij Bosnië & Herzegovina. Het Nederlands elftal heeft slechts één punt minder. De Italiaanse nationale voetbalploeg verloor geen van de laatste 21 interlands, er werden zelfs 16 wedstrijden in winst omgezet. Italië incasseerde pas twee tegentreffers in de Nations League, waarvan één doelpunt gescoord werd door Bosnië & Herzegovina. De Italianen wisten Polen te overklassen in de vorige speelronde en wij verwachten nu ook niet anders.

Statistieken

– Bosnië & Herzegovina is al zeker van degradatie
– Bosnië & Herzegovina verloor de laatste drie interlands
– Bosnië & Herzegovina moest zeven tegendoelpunten incasseren in de laatste drie duels
– Bosnië & Herzegovina kwam slechts in één van de laatste vier duels tot scoren
– Italië staat op de 1e plaats in de groep
– Italië verloor geen van de laatste 21 interlands
– Italië incasseerde pas twee tegentreffers in de Nations League

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.