actueel background image

Voorbeschouwing: Bosnië en Herzegovina – Nederland (11 oktober 2020)

11 okt 2020 | 11:08 0

Het Nederlands elftal ging afgelopen woensdagavond met 0-1 onderuit tegen Mexico. De ploeg leek aanvallend onmachtig en zag de bezoekers een penalty benutten. Teun Koopmeiners en Owijn Wijndal mochten debuteren, terwijl diverse basisklanten mochten rusten voor de aankomende interlands in de UEFA Nations League. Zondag om 18:00 uur zal de bal gaan rollen in Bosnië en Herzegovina. Kan Oranje een directe concurrent verslaan in de Nations League?

Vooruitblik

Nederland zou normaal gesproken de bovenliggende partij moeten zijn tegen Bosnië en Herzegovina. Desondanks is het moeilijk in te schatten. Oranje lijkt zoekende en komt de laatste tijd moeilijk tot scoren. Bosnië kan stunten en heeft dat ook eerder gedaan. Wij verwachten een loodzware wedstrijd voor de Oranje Leeuwen, maar wel een overwinning!

Bosnië is een geduchte tegenstander

Bosnië begon sterk aan de UEFA Nations League met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Italië. De ploeg noteerde net zoveel schoten op doel als de Italianen en waren amper de mindere partij. In de tweede speelronde ging het gruwelijk mis. Er werd in eigen land met 1-2 verloren van Polen. In die partij was de Poolse ploeg duidelijk beter. Bosnië kent dan ook wisselvallige resultaten, maar het is wel een tegenstander om rekening mee te houden. In eigen huis kan Bosnië normaliter goed presteren.

Oranje moet winnen

Nederland verloor in de UEFA Nations League zijn tweede wedstrijd met 0-1 tegen Italië, nadat er eerder met 1-0 werd gewonnen van Polen. In de oefenwedstrijd tegen Mexico kregen enkele basisspelers rust, maar desondanks stond er nog een behoorlijk goede ploeg op de been. De echte grote kansen kwamen pas twee minuten voor tijd. Het leek allemaal een beetje onwennig. Het is nu zaak voor Oranje om de focus weer te herpakken. Als de ploeg nog enigszins kans wilt maken op de Nations League Finals, dan zal er toch echt gewonnen moeten worden in Bosnië en Herzegovina. Nederland won drie van de laatste vijf uitwedstrijden.

Statistieken

– Bosnië verloor twee van de laatste tien thuiswedstrijden
– Bosnië speelde met 1-1 gelijk tegen Italië
– Bosnië kwam in vier van de laatste vijf interlands tot scoren
– Nederland won drie van de laatste vijf uitduels
– Nederland verloor de laatste twee interlands
– Nederland scoorde één doelpunt in de laatste drie interlands
– Nederland ging afgelopen week met 0-1 onderuit tegen Mexico

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.