actueel background image

Ajax begint thuis tegen Rangers aan het nieuwe Champions League seizoen

06 sep 2022 | 09:35 0
Giovanni van Bronckhorst reist opnieuw af naar Nederland voor een Europees treffen met een Nederlandse topclub. Lukt het hem om weer terug te keren naar Schotland met een overwinning op zak? We kijken naar de afgelopen prestaties van beide teams om tot een antwoord te komen.

Ajax als favoriet

We denken dat Ajax de wedstrijd wint, omdat de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff Arena goed presteert, terwijl Rangers buitenshuis mindere resultaten boekt. Tel daarbij de beste competitiestart van Ajax sinds twintig jaar en de 4-0 zeperd van Rangers tegen Celtic van afgelopen zondag op om Ajax als verwachte winnaar aan te duiden.

Geoliede machine opkomst

Ook al vertrokken sterkhouders als Haller, Gravenberch, Mazraoui, Antony en Martínez richting Duitsland en Engeland, de zegekar rijdt vrolijk verder. Dat komt onder andere door Kenneth Taylor die met een dynamische speelstijl een plekje veroverde in het basiselftal. Mede daardoor versloeg Ajax eenvoudig opponenten als FC Groningen en FC Utrecht met 6-1 en 0-2. Dit is een bruikbare opmaat om revanche te nemen op de uitschakeling tegen Benfica tijdens de afgelopen jaargang.

Sterke reputatie

Waar Rangers een stroeve start kent in Schotland draaien The Light Blues opmerkelijk sterk in Europese duels. De finale om de Europa league in Sevilla tegen Eintracht Frankfurt gold volgens de experts als een eindstation, totdat het blauwe deel van Glasgow in twee voorrondes afrekende met Union Sint-Gillis en PSV om zich vervolgens te melden voor de loting om in Groep A te belanden. Hierdoor zijn de verwachtingen van de supporters hooggespannen, doordat de trein langs bekende namen doordendert. Dit verbloemt wel de tegenvallende uitslagen in de Scottish Premiership, de manschappen van Gio liepen averij op het Easter Road van Hibernian FC en vechten zo tegen een achterstand op de stadsgenoot uit de groene wijken.

Statistieken

– Alfred Schreuder maakt zijn Champions League debuut als trainer
– Rangers keert na 11 jaar terug op het hoogste Europese toneel voor clubteams
– Calvin Bassey vertrok afgelopen zomer van Rangers naar Ajax
– Dušan Tadić is de topscoorder van Ajax in Champions League wedstrijden
– Antonio Colak voert de topscoorderlijst aan van Rangers
– Giovanni van Bronckhorst won De beker met de grote oren als in speler in 2006 met Barcelona
– Rangers en Ajax troffen elkaar voor het laatst in 2007
– Rangers wist nog nooit te winnen in Amsterdam
– Ajax staat ongeslagen op 1 in de Eredivisie

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
16-01-1973
Rangers – Ajax
1 - 3
24-01-1973
Ajax – Rangers
3 - 2
01-10-1996
Rangers – Ajax
0 - 1
16-10-1996
Ajax – Rangers
4 - 1
24-07-2007
Rangers – Ajax
0 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.