actueel background image

Dit verdiende Richard Wright bij Manchester City

30 mrt 2016 | 08:31 0

Een droom van elke voetballer is om te spelen voor een absolute topclub. Voor doelman Richard Wright kwam deze droom in 2012 uit toen hij getransfereerd werd van het kleine Preston North End naar de Engelse topclub Manchester City. Een prima transfer, maar niet als je nooit speelt. Wright zat vier seizoenen lang op de bank en mag nu uitkijken naar een nieuwe club. Wat hij verdiende met op de bank zitten?

Iets niet helemaal (W)right!

Richard Wright werd naar Manchester City gehaald als reservekeeper en moest genoegen nemen met een plek op de bank. Als je vantevoren al weet met welk idee je gehaald wordt, is op de bank zitten misschien wat minder vervelend, maar niet voor Wright. Liefst vier jaar lang zat de doelman op de bank achter onder andere eerste doelman Joe Hart.

Kassa voor Richard Wright

Ondanks dat Wright geen enkele officiële minuut in actie kwam bij Manchester City, verdiende hij wel bakken met geld. In de vier jaar die hij onder contract stond bij de Engelse ploeg, harkte hij 4,7 miljoen euro binnen. Dat is 4,7 miljoen euro per keer dat hij in actie kwam! Sterker nog, sinds 2010 stond de doelman slechts 3 keer in de basis bij elke club waar hij speelde.

Wright komt niet voor in de plannen van Pep Guardiola. De keeper mag dus uitkijken naar een nieuw avontuur.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.